Sponsors

Scheidsrechterscommissie

17 mei 2021 14:15


In de nieuwsbrief van februari hebben wij al verteld dat de scheidsrechterscommissie het doel heeft gesteld om het KNVB | ARAG Fairplay certificaat te behalen, dit is het officiƫle keurmerk van de KNVB voor het voeren van een professioneel scheidsrechters beleid.

De afgelopen maanden hebben wij samen met het bestuur een concreet plan gemaakt wat er nog moet gebeuren om dit certificaat te halen. De eerste stappen daarin zijn reeds gezet. Zo is het scheidsrechterskorps inmiddels flink uitgebreid, waardoor steeds meer wedstrijden van een scheidsrechter kunnen worden voorzien. Wij hebben echter nog niet het punt bereikt waarop wij 100% van de wedstrijden kunnen voorzien, dus nieuwe scheidsrechters zijn altijd welkom!

De komende periode gaat met name toezien op het opleiden van scheidsrechters. Onze scheidsrechtersbegeleiders zijn dit seizoen veelvuldig langs de lijn te zien geweest, maar komend seizoen zullen zoveel mogelijk scheidsrechters deelnemen aan officiële KNVB scheidsrechterscursussen. Ook zullen onze scheidsrechtercoördinator en -begeleiders een opleiding bij de KNVB volgen, om zo beter te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze scheidsrechters.

Kortom, na een aantal goede stappen in de kwantiteit van de scheidsrechters is het nu tijd voor stappen in de kwaliteit van onze scheidsrechters.

Daarnaast liggen de plannen al klaar voor verdere vervolgstappen in ons traject, deze stappen zullen met name toezien op de uitstraling en communicatie naar buiten.

Zoals eerder gezegd zijn we ondanks alle goede stappen nog steeds op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Dus lijkt het je leuk om een keer een wedstrijd te fluiten, neem dan contact op met Yannick Mahieu via scheidsrechters@legmeervogels.nl of 06-15386203.

Delen

Lees meer over:
ARAG KNV Scheidsrechterscommissie fairplay

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!