Sport en spelweekend 2022 weer een groot succes! - Legmeervogels

Sport en spelweekend 2022 weer een groot succes!

Sport en spelweekend 2022 weer een groot succes!

12 juli 2022 11:15


Drie jaar na de laatste editie, was het in het weekend van 24 t/m 26 juni 2022 weer tijd voor een nieuwe editie van het jaarlijkse sport en spelweekend. Door de Corona pandemie en de daaruit voortvloeiende maatregelen, moesten we het sport en spelweekend twee achtereenvolgende jaren overslaan. Gelukkig kon het weekend dit jaar wel weer in volle glorie plaatsvinden!

Doordat het laatste sport en spelweekend alweer 3 jaar geleden had plaats gevonden, waren er natuurlijk heel veel nieuwe gezichten! Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de medewerkers. Gelukkig kon de organisatie ook nog rekenen op een grote groep medewerkers die hun jarenlange ervaring hebben ingezet om het kamp weer te organiseren.
Hoewel het kamp pas op vrijdag begon, stond het kampterrein op de donderdagavond al vol met mensen. Ondanks de enorme warmte hebben heel veel groepsleiders en ouders van deelnemende kinderen gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken om de tenten op te bouwen, zij werden daarin ondersteund door onze technische dienst die dit jaar groter was dan ooit!
Op de vrijdagavond stonden er 17 teams volledig uitgedost klaar om er weer een spectaculair weekend van te maken... en dat deden ze met verve! De vrijdagavond werd afgetrapt met het spellencircuit, waarbij de teams rouleren over de velden waar een grote variatie aan spellen is uitgestald. Wanneer de jongste groepen naar bed gaan, konden de oudere groepen zich opmaken voor het barricadespel in de avond. De avond werd afgesloten door de oudste groepen tijdens het nachtspel, dat wat eerst een feestavond in de kantine leek te worden, bleek plotseling een mysterieuze en griezelige spooktocht over het sportpark om raadsels op te lossen. Het bleef nog lang onrustig...

Op de zaterdagochtend komt het zonnetje al weer vroeg op, beginnen de vogeltjes te fluiten en ontwaakt het kamp langzaam maar zeker. Al ruim voor de kinderen uit de veren gaan, is onze keukenploeg alweer actief aan de slag om voor ruim 200 kinderen en medewerkers het ontbijt klaar te zetten... en dat kan natuurlijk niet zonder gezellige muziek! Al vanaf het ontbijt zit de sfeer er al weer goed in, worden de shirts uitgetrokken en in het rond gezwaaid. Ook de zaterdag stond weer vol leuke activiteiten, waarbij de jongste groepen hele leuke en sportieve activiteiten hadden in de brede school en de oudere groepen op de fiets sprongen voor het Crazy 66 opdrachtenspel, helaas met wat regenbuien tussendoor. Wie die dag in Uithoorn was, heeft de kinderen niet kunnen missen... in de middag stond er nog een Mud Run op de planning. Dat hebben we geweten... en geroken! In de avond stond er nog een heerlijke BBQ gepland, dus al vroeg kwam de BBQ ploeg het terrein op om de BBQ's op te warmen, zodat de groepen lekker konden gaan eten. Ook de zaterdagavond zat vol met spellen en dus was er na een lange zaterdag ook wel wat behoefte aan rust... het kamp was daardoor een stuk rustiger dan de avond daarvoor en iedereen kon lekker uitrusten voor de laatste dag.

Op de zondag was het weer ons iets beter gestemd dan op de zaterdagochtend tijdens de fietstocht... en dat is maar goed ook, want zondag = meerkampdag! Een groot aantal opblaastoestellen, stormbanen en andere spellen worden voorzien van water en/of groene zeep. Het is een dag vol spektakel en plezier... rond 15:00 konden de ouders ook weer het terrein op om de laatste uurtjes te kijken bij de kinderen en gezamenlijk af te sluiten. Het hele weekend hebben de kinderen als teams gespeeld en gestreden tijdens de spellen en tochten op en rond het sportpark. Tijdens de sluiting werden in elke leeftijdscategorie 3 prijzen verdeeld die mogelijk zijn gemaakt door diverse sponsoren.

We kijken terug op een super geslaagd weekend! Wij willen alle betrokkenen bedanken die hebben meegeholpen om dit weekend tot een succes te maken! Groepsleiders, spelleiders, technische dienst, keukenploeg, BBQ ploeg, tentenbouwers, jullie zijn allemaal stuk voor stuk toppers! Wij hebben achteraf heel veel complimenten gekregen over de organisatie van het kamp, maar dit was zeker niet mogelijk zonder jullie hulp! Dank namens ons en de vele kinderen!

In het bijzonder danken wij ook nog de volgende sponsoren, want mede door hun bijdrage was het weekend zo geslaagd:
 • Jumbo Plemp
 • Mc Donalds Uithoorn
 • Lubbers / Cargo Masters
 • Snackbar de Bokkesprong, Uithoorn
 • Snackbar Family Uithoorn
 • Verhuisbedrijf P.A. van Rooyen Top Movers Uithoorn 
 • Het Pannenkoeken fort
 • De Kegel Amstelveen
 • Monkey Town Uithoorn
 • Fortvarend sup verhuur
 • Paraat Blusmiddelen, Nieuw-Vennep
 • Solidoe
 • Het Spoorhuis Uithoorn 
 • Kooyman & van Belzen (DJ apparatuur) 
 • New York Pizza Uithoorn
 • Restaurant Christiani Vino & Cibo
 • Restaurant VadeVi
 • Porseleinkast & JafremVerhuur 
 • Focus drink
Delen

Lees meer over:
sportenspel

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!