Scheidsrechter

H. van den Broek

Accommodatie

Onbekend

Vv Maarssen is tegenwoordig een zaterdagclub die uitkomt in de tweede klasse. Het is voor Legmeervogels geen onbekende tegenstander. In het seizoen 2011-2012 speelde Legmeervogels samen met Maarssen, toen nog in de zondagcompetitie, in de 3e klasse D. In Maarssen is het toen een 0-3 overwinning geworden en ook in Uithoorn stapte Legmeervogels als winnaar van het veld. Toen is het 7-0 geworden voor Legmeervogels. Trainer in dat seizoen 2011-2012 was Henny Snel.

Van het verleden naar het heden. Deze wedstrijd in 2020, Maarssen - Legmeervogels is er een geworden om snel, heel snel te vergeten. Maarssen komen in dit duel al na 3 minuten op een 1-0 voorsprong. Een schotje van Mitch van der Vlist van Maarssen, dat ver naast zou zijn gegaan, wordt door een speler van Legmeervogels nog aangeraakt en verdwijnt zomaar in het doel. Voor de doelman van Legmeervogels Folke Maenhout was er geen houden aan. Legmeervogels heeft dan nog minstens 83 minuten de tijd om wat aan deze achterstand te doen. Als je dit dan echt wilt, de achterstand wegwerken, zal er een tandje bij moeten. Dit is zeker in de eerste 45 minuten niet gebeurd. Legmeervogels is gewoon op strijdlust en inzet afgetroefd door de gastheren. Legmeervogels heeft er in de eerste 45 minuten weinig van gebakken. De kansjes voor Legmeervogels zijn op een hand te tellen en dan heb je nog niet eens alle vingers nodig. In de 27ste minuut een kansje voor Mitch Vernooij en 5 minuten later een voor Jumairo Lith. Beiden moeten in deze situatie gewoon resoluut uithalen. Gaat de bal dan naast of over het doel dan ziet het er nog een beetje uit. Nu leek het neer op een terug speelbal. In de 40ste minuut komt de doelman van Maarssen ver uit zijn doel en probeert Mitch Vernooij het met een afstandsschot dat naast het doel verdwijnt. De rust gaat dan ook in met een achterstand voor Legmeervogels van 1-0.

Mogelijk hebben de leiders van Legmeervogels Sjaak vd Tol en Terry Vernooij iets in de thee gedaan bij de spelers van Legmeervogels? De toeschouwers zien nu een strijdend Legmeervogels dat het heft in handen neemt. En zowaar veelvuldig is te vinden op de helft van de gastheren. Dit niet alleen, er ontstaan ook kansen voor Legmeervogels op de gelijkmaker. Een inzet van Othman Lechkar krijgt de doelman van Maarsen, Gino van Luijn, pas na twee pogingen klem vast. 5 minuten later gaat Seth Sarpong goed door aan de zijlijn maar zijn voorzet kan niet in een treffer worden omgezet door Regilio Kranenburg. Bij een counter van de thuisclub wordt het zomaar 2-0 door toedoen van Dion Gerritsen. In de 75ste minuut lijkt Legmeervogels de aansluitingstreffer te produceren. Een fraaie voorzet van Romello Austin wordt fraai ingekopt door Quint Piris. De bal was zeer zeker in het doel verdwenen maar het is dan de in buitenspel staande Regilio Kranenburg die graag deze treffer op zijn naam wil hebben, waardoor deze aansluitingstreffer alsnog is afgekeurd. Een paar minuten later wordt er weer en treffer van Legmeervogels afgekeurd wegens buitenspel. Deze keer was het Regilio Kranenburg zelf die zich volgens velen in buitenspel positie stond toen hij werd aangespeeld. In de resterende speelminuten slagen beide ploeg er niet meer in om tot scoren te komen. Eindstand van deze bekerwedstrijd is dan 2-0 in het voordeel van de vv Maarssen.

De derde bekerwedstrijd voor Legmeervogels is een uitwedstrijd op zondag 13 september in Castricum tegen Vitesse’22. Sportpark De Puiken, Puikman 2. Aanvang van dit duel is 14.00 uur