Sponsors

Eerste team Legmeervogels onder 10 stunt tegen AJAX

Ajax AFC JO9-1

-

Legmeervogels JO10-1

Competitie

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) B

Datum

11 september 2021 9:00

Accommodatie

Sportpark De Toekomst

De talenten van Legmeervogels jeugdteam JO10-1 hebben dit weekend voor een daverende verrassing gezorgd door met 9-10 te winnen van Ajax JO9-1 op sportterrein De Toekomst. En dat terwijl de dag daarvoor het team nog een tegenslag moest verwerken en niet rooskleurig eruit zag. 

De dag voor de wedstrijd maakte Safouan, één van de ster-spelertjes uit de selectie, een val met de fiets en hield hij een vervelende wond aan over. Gelukkig kon trainer Patrick JO10-2 speler Sjalon als vervanger oproepen, die sowieso het afgelopen seizoen al stevig op de deur klopte. 

Met de gebruikelijke verzameling bij onze welbekende McDonalds om kwart voor acht begon deze ochtend vroeg voor onze spelertjes. Ook Safouan kwam mee als onze mascotte en om zijn teamgenoten aan te moedigen. De wedstrijd zelf kreeg zelfs nog een extra Legmeervogels-tintje omdat bij de tegenstander hun voormalige ploeggenoot AJ mee zou spelen, nu aanvoerder van de Ajax-talenten van JO9-1. Kortom, een zeer speciale wedstrijd. 

Eenmaal aangekomen op sportcomplex de Toekomst met de gebruikelijke oe’s en aa’s van de spelers en staf, begon de warming-up op veld 11. De grootsheid bij Ajax was duidelijk te voelen en dat was ook te merken vanaf het begin van de wedstrijd. Wellicht bevangen door de spanning begonnen onze jongens nerveus en met veel balverlies. De tegenstander bleek inderdaad van een ander kaliber te zijn en voor we het wisten stonden onze jongens met 4-1 achter. 

Maar zoals vorige week thuis tegen de leeftijdsgenoten van AFC, toen onze jongens hadden aangetoond dat ze op karakter en hard werken een wedstrijd konden kantelen, naarmate de wedstrijd vorderde begon het team de schroom van zich af te schudden. Met wilskracht en goed voetbal vonden onze jongens langzaamaan de aansluiting in de wedstrijd: Melle die met zijn exceptionele inzicht, techniek en goals zijn team op sleeptouw nam; Rens die brutaal verdedigde en 2 doelpunten wist te maken; Pei-an bekend om zijn snelheid en felheid zorgde als back dat zijn tegenstanders niet in de wedstrijd kwamen; Daniel en Alan allebei hardwerkend en geen millimeter prijs gaven zowel voor als achterin; Sjalon die Safouan buitengewoon knap verving en zijn mannetje stond; Mike die in de tweede helft van de wedstrijd een paar reddingen deed; en natuurlijk Jop die geen ontzag toonde en uiteindelijk de winnende goal maakte bij een 9-9 stand en zichzelf kroonde tot matchwinner. Het werd een onvergetelijke come-back en avontuur op deze regenachtige zaterdag. Uithoorn kon trots zijn op onze jongens. 

En zo kan het zomaar gebeuren dat het eerste team onder 10 in wellicht één van de sterkste hoofdklasse poules met o.a. tegenstanders als Zeeburgia, BFC, AFC en Ajax de eerste twee wedstrijden met winst zijn begonnen. Volgende week wacht weer een pittige wedstrijd als zij thuis moet aantreden tegen de leeftijdsgenoten van AS’80. Maar zolang onze talenten deze lijn kunnen doortrekken, hoeven ze voor niemand te vrezen. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!