Mini-pupillen

Mini-pupillen

Voor kinderen die jonger zijn dan zes jaar en dus te jong zijn voor de reguliere J08-competitie, is het ook mogelijk om kennis te maken met de voetbalsport en te leren voetballen. Tweemaal per week is er training of een wedstrijdvorm op:

  • maandag van 16.45 tot 18.00 uur onder begeleiding van een ervaren trainer;
  • woensdag van 15.00 tot 16.00 uur onder begeleiding van een ouder.

Er wordt verwacht dat de ouder bij de training aanwezig blijft. Al onze trainers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Trainingsdata
We beginnen op de eerste maandag gelijk aan het voetbal van de jeugdteams, met onze wekelijkse trainingsprogramma. Dit programma loopt gelijk met de schooldagen. Tijdens de schoolvakanties en op officiële feestdagen wordt er niet getraind. In januari zijn er vaak geen activiteiten.

Coaching van onze jongste jeugd

Enthousiasme van de trainer/coach bij een gelukte actie zoals een dribbel, pass of een doelpunt leidt tot een succeservaring, die kinderen van deze leeftijd stimuleert.

Het inhoudelijk coachen is op deze leeftijd nog een brug te ver. Daarvoor zijn de vaardigheden, het begrip en de concentratie doorgaans onvoldoende ontwikkeld. Positieve coaching zoals structuur aanbrengen, complimenteren, uitdagen, vertrouwen schenken en juichen, werkt op deze leeftijd geweldig. Dit kan een trainer doen door op zijn of haar knieën, op ooghoogte van de kinderen, korte en duidelijke uitleg te geven.

Op maandag is een ervaren trainer aanwezig en een coördinator die administratief het proces begeleidt. De trainer geeft de training met geïnteresseerde vaders èn moeders. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd zich te melden.

Kledingvoorschrift
Het dragen van scheenbeschermers is verplicht. Daarnaast willen wij graag dat de deelnemers zo snel mogelijk (goedkope) voetbalschoenen dragen met zoveel mogelijk vaste noppen. Graag knopen in de veters als de kinderen het veld opgaan. Er zijn geen kledingvoorschriften anders dan dat de kleding moet zijn aangepast aan de weersomstandigheden. De kinderen ontvangen van ons hesjes tijdens de activiteiten. 

Eigen bal
Een eigen voetbal  meenemen is verplicht. Schrijf met een permanent marker de naam van je kind en zo mogelijk een 06-nummer op de bal, voor het geval de bal kwijt raakt.

Afmeldingen voor de training

Als je kind onverhoopt een keer niet kan trainen, dan is dat geen probleem. We verwachten wel dat je je kind afmeldt, uiterlijk twee uur vóór de training.
Afmelden kan via de groeps-app die door de coördinator wordt aangemaakt.    

Inschrijven
Voor de inschrijving dient u een inschrijfformulier in te vullen.

Het is ook mogelijk om een keer mee te doen en daarna te besluiten al dan niet in te schrijven.

Kosten

Op de website bij Lidmaatschap - Informatie voetbal vind je een tabel met de kosten voor het seizoen. De bijdrage moet worden voldaan na ontvangst van een betalingsverzoek.

Als je later in het jaar je kind aanmeldt, is enige korting mogelijk. Bij voortijdige beëindiging is geen recht op restitutie van de deelnemerskosten.

Vervolg

Als je kind zich goed ontwikkelt bij de mini-pupillen, bestaat de mogelijkheid om op uitnodiging door te stromen naar de reguliere JO8-competitie. Voor iedere startende trainer/coach is hiervoor een handleiding leesbaar op de site.
 
Mailadres
Zorg er vooral voor, dat je mailadres bij de coördinator bekend is. Regelmatig worden er mededelingen verzonden via de mail. Eventuele afgelastingen vanwege de weersomstandigheden staan op de website vermeld.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!