Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kampioen Legmeervogels O23-1

30 april 2023 16:45

Zaterdag 22 april was voor de 023-1 een mooie dag het kampioenschap kon gevierd worden. Met een ruime voorsprong van 5 punten op de nr 2 in de competitie DTA Fortis en nog 2 wedstrijden te spelen ging de wedstrijd voor het kampioenschap om 12.00 van start. De spanning was enorm omdat een week eerder het kampioenschap door de vingers glipte met de eerste verlies wedstrijd van het seizoen.

Het team onder leiding van Guy Koolbergen had in de kleedkamer al een scherpe focus, alle spelers waren de week ervoor boos en  teleurgesteld geweest over het eigen slechte spel. Deze zaterdag zou het anders worden

In de 1e helft maakte een speler van het sterke Zeeburgia een hands bal in de 16 meter en de bal werd op de penalty stip gelegd. Alex van Luyn schoot deze met een zuiver schot raak,  1-0  waardoor het publiek op de tribune al wat kon ontspannen.  In het veld werd er goed gespeeld door beide teams daardoor ontstond er een mooi duel. Zeeburgia was niet van plan om als verliezer van het veld te gaan. Door deze instelling werd er in de 90e minuut toch nog een gelijkmaker gescoord waardoor LMV het kampioenschap even aan zich voorbij zag gaan

Omdat er in de tweede helft behoorlijk wat blessures waren geweest gaf de scheidsrechter aan dat er nog doorgespeeld moest worden. LMV gaf nog 1 keer alles en ging vol in de aanval, waarop er wederom een handsbal werd gemaakt door een verdediger van Zeeburgia. En weer een penalty, Derk Streefkerk durfde het aan om deze te gaan nemen.  Er was nog veel protest van Zeeburgia waardoor de penalty behoorlijk lang op zich liet wachten. Derk liet zich niet afleiden en schoot deze onder hoge druk raak.

Legmeervogels vierde feest en er werd niet meer afgetrapt, het kampioenschap was een feit.  Alle spelers van harte gefeliciteerd en veel succes volgend seizoen in de tweede divisie.