Handleiding - Legmeervogels

Handleiding

Handleiding

Verenigingsdienst als verplichte tegenprestatie
Het is tegenwoordig ondenkbaar dat een vereniging volledig kan draaien op basis van vrijwilligers.  Legmeervogels heeft in het verleden al gewerkt met verplichte kantinediensten voor junioren en senioren leden, en de kantinecoördinatoren verzorgden al de afstemming met alle teams die kantinedienst moesten draaien.

In de ledenvergadering van 3 juli 2023  is afgesproken dat vanaf het seizoen 2023-2024  ieder spelend lid (indien 18 jaar of ouder) en ouder (verzorger) een bijdrage aan de vereniging gaat leveren in de vorm van deelname aan de verenigingsdienst, met een borg van € 75,-.  

‘Wij willen niet dat er hier een paar mensen opdraaien voor al het werk’

De gedachte achter het gehanteerde systeem is dat alle leden een steentje moeten bijdragen aan het functioneren van de vereniging. Het systeem van diensten is verder uitgewerkt in het Verenigingsdienst protocol.

Elk lid dat reeds op een andere wijze vast vrijwilligerswerk doet voor de vereniging (bijvoorbeeld als trainer, leider of scheidsrechter) kan vrijstelling voor verenigingsdienst aanvragen bij verenigingsdienst beheerder via verenigingsdiensten@legmeervogels.nl

In onderstaande handleiding wordt in 3 stappen uitgelegd hoe je jezelf aanmeldt voor de verenigingsdienst en een taak inpland:

  1. Registreren
  2. Invullen profiel
  3. Plannen taak

Download hier de handleiding Verenigingsdienst.


‘Uit mezelf had ik het niet gedaan, maar het is eigenlijk wel gezellig; en zoveel uur is het nou ook weer niet’


'Wil je bij een goed georganiseerde voetbalvereniging voetballen, dan moet je er ook wat voor doen'

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!