Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Legmeervogels verovert de periodetitel

18 februari 2024 17:15

Het is lang geleden dat Legmeervogels een periode heeft gewonnen. Hiervoor moeten we terug naar seizoen 2015/2016, waar op zondag 14 februari 2016 de 2e periode wordt gewonnen door een thuiszege op SCH’44. Dit is ook het seizoen dat Legmeervogels kampioen wordt in de 2e klasse. Trainer van toen is ook de trainer van nu, Jack Honsbeek.

Zaterdag 10 februari 2024 vond de ontknoping plaats wie de winnaar werd van de 1ste periode in de 3e klasse B. Het ging tussen SDOB, AMVJ en Legmeervogels. SDOB en AMVJ hadden 21 punten Legmeervogels had er in deze periode 23. Doelsaldo van SDOB was +13. Dat van AMVJ +14 en dat van Legmeervogels +15. Bij winst van Legmeervogels tegen reuzendoder Buitenveldert heeft Legmeervogels de 1ste periode. Bij gelijkspel of verlies van Legmeervogels moest er gerekend gaan worden.

Nadat de uitslag van Buitenveldert tegen Legmeervogels bekend is 2-2, is het wachten op het resultaat van SDOB tegen AMVJ. Bij de rust is het 0-1 voor AMVJ en na 90 minuten staat deze stand in Broek en Waterland nog steeds op het scorebord 0-1. Dan wordt het rekenen. AMVJ en Legmeervogels hebben nu evenveel punten namelijk 24. Doelsaldo van beide is ook gelijk +15.  Regel is dat punten en doelsaldo gelijk is de titel gaat naar de club die de meeste doelpunten in deze periode heeft gescoord heeft en dit is dan Legmeervogels AMVJ 27 keer gescoord en Legmeervogels in deze 1
ste periode 34 keer. Dit wil dan zeggen Legmeervogels is winnaar van de 1ste periode in de 3e klasse B.

Dan terug naar het duel sc Buitenveldert tegen Legmeervogels. Vanaf minuut 1 wordt het duidelijk dat het een wedstrijd gaat worden met veel fysieke duels en dit is niet de sterkste kant van Legmeervogels. In minuut 4 komt Legmeervogels op een 0-1 voorsprong. Een fraaie bal van achteruit van Youri Habing komt bij Camiel Schouten die van af de zijkant met een fraaie actie zijn directe tegenstander zijn hielen laat zien. Zijn voor zet komt dan terecht bij Rinaigel Ogenio die met een pas van achter zijn standbeen de doelman van sc Buitenveldert weet te passeren en de 0-1 is een feit. Dan hoop je dat door deze snelle voorsprong er iets gaat leven bij Legmeervogels en met feller de strijd zal aangaan en alert zal zijn.

Nu dit is even niet het geval. 2 minuten later is de stand weer gelijk 1-1. Even niet bij de les in de laatste lijn en kan Schadrac Leijgraaff van dichtbij Carlito Welink passeren 1-1. Het duel wordt steviger en steviger en Legmeervogels heeft daar zoals eerder geschreven moeite mee. Het optreden van scheidsrechter Jeroen Groenwold is in dit duel ook niet optimaal om het zacht uit te drukken. Legmeervogels moet het vooral van de counters hebben. Legmeervogels krijgt zo nu en dan de kans met een counter maar deze counters worden te langzaam uitgevoerd waardoor er op de cruciale momenten er genoeg verdedigers van de gastheren op hun post staan en de counter niets oplevert.

In de 38ste minuut komt Legmeervogels voor de tweede keer in dit duel op voorsprong. Het is nu Camiel Schouten die doel weet te treffen en de stand is 1-2. Nu hopen de vele supporters van Legmeervogels dat men verdedigend nu wel bij de les is. Helaas op slag van rust gaat het weer mis in de verdediging van de gee-l blauwe en kan Yosef DIsi de stand op 2-2 brengen. Dit is dan gelijk de ruststand.

De tweede helft speelt zich dan voornamelijk af op de helft van Legmeervogels. Nu staat de verdediging van Legmeervogels als een huis. Met vooral een strek optreden van Mitchell Verschut. Naast het proberen te aanvallen is ook doelpuntenmaker Camiel Schouten die zijn verdediging vaak te hulp schiet en samen met Youri Habing en Carlito Welink tot de beste spelers op het veld. Ondanks dat er vele in het elftal van Jack Honsbeek ziek, misselijk of onderweg zijn, zowel op het veld als op de bank, houdt Legmeervogels stand. Men houdt ook stand bij de meest vreemde beslissingen van de scheidsrechter deze middag. Beslissingen die negen van de tien keer in het voordeel van de gastheren uitvallen.

Toch geeft trainer Jack Honsbeek na afloop van het duel de complimenten aan zijn ploeg voor de getoonde inzet. Het was niet altijd goed. Ook wilde hij niet te veel aanvallend wisselen. De ranglijst is nu even belangrijker dan de periode, aldus Honsbeek. Op de ranglijst is de voorsprong op AMVJ nu wel met 2 punten geslonken, maar Legmeervogels blijft met 27 punten uit nu dan 13 wedstrijden de lijstaanvoerder in de 3e klasse B.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is thuis op zaterdag 24 februari om 15.00 uur tegen de FC Almere.