Ouder

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond deze uitwedstrijd op het programma waardoor de jongens lekker vroeg op moesten. Het verzamelen was om 8.15 uur en iedereen was dan ook stipt op tijd, dat beloofde wat.

Na 2 heerlijke bakkies filterkoffie waren ook de meegereisde supporters erg scherp. De clichés waren dan ook niet van de lucht. Voor 1 keer dit seizoen (en daarna hopelijk nooit meer)  zal ik jullie een aantal voorbeelden noemen die over tafel gingen, met dank aan Pien, John en Eric: de bal is rond, de scheids heeft altijd gelijk, als je 1 goal meer maakt dan de tegenstander dan win je, als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren, als je een goal maakt ja dan zit hij erin, je gaat het pas zien als je het doorhebt....……..….zucht.

Anyway, de wedstrijd dan.

9.30 Uur begon de wedstrijd en de scheidsrechter was dan ook stipt  6 minuten te laat. Onze jongens stonden wel al klaar en hadden er superveel zin in. Dat was te merken. Tikkie-takkievoetbal door Nahom en Kevin op het middenveld. Kimi stond scherp te verdedigen en vlotlopende combinaties door Wasim en Amine over de rechterflank. En dat resulteerde in 0-1 door Wasim. Een prima schot  van de rand van het strafschopgebied.

VVC kwam daarna beter in de wedstrijd en de eerste helft ging dan ook gelijk op. Beide teams werden niet echt gevaarlijk en het spel vond voornamelijk op het middenveld plaats.
Ondanks dat de strijdlust van LMV wat afnam was het toch een complete verassing toen VVC, in de extra tijd, vanuit het niets, per ongeluk, de bal in de kruising schoot, 1-1.

Rust

Na een bekertje heerlijke aanmaaklimonade en de peptalk van trainer Marcello en leider Bernhard waren de jongens er weer helemaal klaar voor.
Maar toch was het VVC dat goed begon. Ze kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel maar, als altijd, stond Bo weer goed te keepen. Hij hield zijn team in de wedstrijd door 4 uitstekende reddingen. Toch werd het 2-1 uit een vrije trap. Deze behoorlijke domper zorgde ervoor dat LMV  nog meer moeite had om onder de druk uit te voetballen.

Na deze lastige fase was LMV toch in staat om de wedstrijd volledig te kantelen. In de 15e minuut zorgde Irfaan voor dreiging door de achterhoede van VVC druk bezig te houden. Hierdoor kreeg Mirza de mogelijkheid om zijn "linker" warm te draaien. Eerst haalde hij fantastische uit en liet de bal uiteen spatten op de paal. ”Latjetrap!” werd er geroepen vanaf de zijkant…..geen cliché, maar wel een veel gehoorde kreet langs de lijn bij LMV O10......pffffff.
Daarna lukte het 2 keer wel! Puck gaf een uitstekende crosspass vanuit zijn eigen strafschopgebied op Mirza. Deze zette een sprint in vanaf de middenlijn en rondde vervolgens vakkundig af, 2-2.
LMV gaf VVC geen rust. Meteen vanaf de aftrap joegen Nahom en Irfaan hen op en kreeg Mirza de kans om het nog maar eens te doen op identieke wijze, 2-3. De “oooohs” en de ”aaaaahs” waren dan ook niet van de lucht.

Helaas konden onze jongens de overwinning niet over de streep trekken. Nadat VVC de gelijkmaker scoorde was het, ook nu weer in de extra tijd, een vrije trap die binnenkant paal erin zeilde, 4-3.

Deze wedstrijd duurde jammer genoeg 2 keer 1 minuut te lang en verdiende echt een beter resultaat. Volgende week gaan de jongens het opnieuw proberen, thuis tegen DSS.