Scheidsrechter

Salaxudin Ibrahim Mahamud

Accommodatie

Onbekend

De herfstvakantie zit er weer op en het is een heerlijke dag met het zonnetje en 13 graden op de thermometer. Na en paar oefenpotjes in de herfstvakantie, mochten we vandaag weer aan de bak. En niet zomaar een potje voetbal maar een wedstrijd tegen de ongeslagen nummer twee van de competitie: Overbos. Met dat gegeven moesten de trainers een technische en mentale voorbereiding treffen. En we waren niet de enige, want deze wedstrijd was al in vele huiskamers voorbereid door de ouders van onze spelers. “Ze staan eerste!”, “Ze staan tweede!”, klonk er in kleedkamer 19.. één ding was zeker, ze werden niet onderschat.

Peter en Marcel besloten de focus te leggen op de verdediging, om zo vanuit balbezit een paar counters te pakken. Onze vaste toppers Milan en Sam samen met, de gelegenheidsrechtsback, Jaimy achterin. Jesper en Youri als verdedigende middenvelders en alleen Thomas en Jesse in de aanval. Dat moest ‘m gaan worden!

We waren los! En wat ging het meteen goed, want iedereen hield zijn plek en de boodschap te verdedigen was goed overgekomen. Wat een strijdlust en goed voetbal zagen we direct. Zouden we dan toch echt een kans hebben om te winnen? Het leek er wel op en de gedachte werd nog meer gesteund door het feit dat Jesse besloot er in de 6e minuut gewoon even één in te leggen, 1-0! En toen werd het weer spannend , want Overbos kreeg een paar goede kansen maar werden telkens weer verrast door een ijzersterke verdediging en onze topkeeper, Mitchel. Maar ons harde werken werd beloond, want in de 16e minuut ging de tweede van Jesse het doel in.. 2-0! En met die stand gingen we de rust in. De limonade was binnen no-time op en iedereen was gebrand om de tweede helft in te gaan, om te winnen!
Alsof ze de eerste helft nog niet genoeg hadden laten zien, ging er nu nog meer vuur in! En omdat iedereen zo graag nog meer doelpunten wilde, vergaten ze af en toe voor de goal over te spelen. Maar goed, wat te klagen als in de 29e minuut de derde goal door Jesse wordt gemaakt waardoor we 3-0 voor komen.  De vierde goal was eigenlijk pas de eerste die echt aansloot bij de tactiek want door goed verdedigingswerk, kwam door een counter Thomas alleen voor het doel. Na een mooie voorzet, recht in zijn voeten, kon Thomas de 4-0 op zijn naam schrijven. En alsof 4-0 nog niet genoeg was, kreeg ook Jesper het nog even in zijn heupen. Nadat hij zelf de bal had veroverd, had hij alleen nog maar oog voor het doel en daar schoot hij hem dan ook lekker in.. 5-0! Dit was direct de eindstand.

De penalty’s sla ik over in dit verslag, want na zo’n goede wedstrijd doet dat er eigenlijk niet meer toe. En de trainers konden niet meer tevreden en trots zijn dat dit! Wat hebben de jongens hard gewerkt en als een echt team samen gespeeld.  Deze wedstrijd was een lust voor het oog van onze toeschouwers.
Volgende week is het tijd voor de derby tegen KDO en als we dan net zo spelen als vandaag, kan het niet mis gaan.