Datum

7 november 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na een weekje nagenieten van de prachtige overwinning tegen Overbos, was het deze week tijd voor de derby tegen KDO. Een klein bakkie in de kantine, een potje tafelvoetbal en op naar kleedkamer 6 met de sleutelhanger van 10 kilo.. De wedstrijdtactiek zou deze week niet veel gaan verschillen van die van vorige week, want dat ging zo goed. Alleen merkten we bij het koppen tellen dat er nog niet zo veel enthousiasme in zat.. Als dat maar geen voorteken was.

Na wat verwarring over het veld waar we op moesten spelen, stonden we uiteindelijk met 8 man en één wissel klaar tussen de bladeren op veld 3. De start was zeer moeizaam en het was niet echt duidelijk waar ze zaten met hun hoofd, maar het vuur van vorige week zat er nog even niet in. De kansen gingen naast, over of recht in de handen van de keeper van KDO.  Gelukkig hebben we nog steeds een goede keeper en ging het voor ons doel nog rommeliger, waardoor ook KDO de bal er niet in kreeg. Na 14 minuten was het gelukkig eindelijk zover, de eerste goal. Jesse mocht ‘m op zijn naam zetten en zo gingen we met 0-1 de rust in.Na de boodschap dat deze stand nog niet genoeg zou zijn voor het zeker stellen van de overwinning, stonden de boys al weer snel klaar om af te trappen voor de tweede helft. En de boodschap was doorgekomen van binnen een minuut schoot Thomas de bal in de hoek van het doel, 0-2. Maar toen ging het weer even mis en waren we de kluts weer even kwijt. Dit resulteerde in een doelpunt voor KDO waardoor we weer extra moesten knokken. Dankzij hard werken van onze vaste verdedigers Sam en Milan, bleef de schade in deze periode beperkt. Voorin wilde het ook niet echt meer lukken en Jaimy had flink wat aanmoedigingen nodig om uiteindelijk, met een lekker schot van afstand, de stand op 1-3 te zetten.  En dit moest lekker voelen, want vlak voor het einde van de wedstrijd zorgde Jaimy ook voor ons vierde doelpunt. Eindstand 1-4.

En dat het niet echt onze dag was, bleek ook uit de penalty’s.. Het was ons iets moeilijker gemaakt doordat de scheids had besloten om de bal op 9 meter te leggen in plaats van 7 en van deze afstand ging er ook geen enkele in.

Volgende week weer wat meer power.. en het feit dat we ook op mindere dagen toch winnen, stemt ons gerust. Gefeliciteerd met de drie punten jongens! Ze worden vast al bang van ons daar bovenin het rijtje ;-).