Scheidsrechter

André de Lange

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagochtend 23 april, O10-1 speelt de laatste wedstrijd van de competitie tegen Purmerland. De jongens en de coaches zijn zenuwachtig, zal er ook vandaag gewonnen worden?

Na een goede warming-up roept de scheidsrechter de jongens voor de start van de wedstrijd. Purmerland mag beginnen met de aftrap. Zij spelen heel rustig en blijven lang in balbezit. Legmeervogels wil graag het balbezit overnemen wat uiteindelijk lukt. Via de zijkanten wordt het doel gezocht. Dit resulteert in een corner en Legmeervogels probeert het initiatief in de wedstrijd te nemen, maar is daarvoor nog niet fel genoeg. Purmerland bewaart de rust door veel terug te spelen op de keeper en tijdrekken. Hierdoor komen  de jongens van de O10-1 niet lekker in hun spel en komen de passes net niet goed aan. Af en toe laat Legmeervogels zien dat ze de verdiende kampioen zijn in hun poule door fantastisch snel samenspel. Door die momenten zijn ze gevaarlijk, maar helaas gaan de ballen er nog niet in.

Purmerland laat zien dat zij degene willen zijn die de kampioen van de poule hun eerste wedstrijd willen laten verliezen. Zij gaan ervoor en zijn fel op de bal. En daar is dan ineens het moment dat Legmeervogels voor het eerst in de competitie achter komt te staan. Na een mooie aanval van Purmerland staat het 0-1. Dat is schrikken. De O10-1 zet een tandje bij en creëert een aantal kansen. Door mooie driehoekjes van Wasim, Nahom en Amine komt de gelijkmaker dichtbij. De jongens willen niet verliezen en trekken alles uit de kast, maar vergeten dat de bal het werk moet doen. “Blijf simpel voetballen”wordt er door de coaches geroepen, maar simpel voetbal is moeilijk. Vlak voor rust is er nog een mooi afstandsschot van Mirza dat net mis gaat. Er is dringend behoefte aan rust voor tactische aanwijzingen, focus en wat limonade.

Na de rust is Legmeervogels nog steeds zoekende naar de fantastische vorm van vorige week. Er is nog geen antwoord gevonden op het spel van de jongens van Purmerland, dat koelbloedig blijft voetballen en af en toe gevaarlijk is voor het doel. Keeper Bo kan voorkomen dat er uit een corner wordt gescoord en Wasim werkt de bal verder weg van het doel. Legmeervogels voert vandaag een belangrijke strijd tegen zichzelf.

Na snel samenspel via de zijkant gaat Amine alleen op het doel van Purmerland af en schiet de bal er trefzeker in. Het staat 1-1. Alles is mogelijk in deze wedstrijd. Legmeervogels krijgt hier energie van en gaat er fel en stevig in. Er is nog 10 minuten te spelen. Purmerland zet weer een mooie aanval in en stuit gelukkig op de keeper. De druk wordt opgevoerd door de jongens van O10-1. Een paar keer wordt de lat van het doel van de tegenpartij geraakt. Maar plotseling is daar de 1-2 voor Purmerland en Legmeervogels moet weer opnieuw aan de bak. Tot overmaat van ramp begint het ook nog te regenen. Het spel wordt harder waardoor de scheidsrechter 2x een gele kaart moet trekken. Zowel van Purmerland als van Legmeervogels moet er een speler 2 minuten naar de kant. Dit geeft aan dat beide partijen alles op alles zetten om te winnen. In de verdediging gaan Puck, Kimi en Kevin praten met elkaar zodat Purmerland er niet meer langs kan. Irfaan gooit zijn snelheid nog iets omhoog waardoor hij gevaarlijk wordt. Nahom controleert het middenveld en geeft goede passes. Door goed en snel samenspel komt Mirza voor het doel van Purmerland vrij te staan. Hij krijgt de bal en schiet deze er loeihard in, 2-2. Even later blaast de scheidsrechter af. Legmeervogels O10-1 is ongeslagen kampioen na een zwaar bevochten wedstrijd.

Met 44 doelpunten voor en 5 doelpunten tegen hebben de jongens laten zien dat zij wel degelijk kunnen scoren en een solide verdediging hebben. Het mooiste is dat de O10-1 een team is dat elkaar steunt, positief is en vol vechtlust zit. De trainers hebben de jongens dit jaar  enorm laten groeien en er een hecht team van weten te maken. Al deze ingrediënten samen leveren dit mooie kampioenschap op.