Scheidsrechter

Sem van de Ridder

Accommodatie

Onbekend

De competitie is onderbroken voor het bekertoernooi. De eerste bekerwedstrijd was gelijk de eerste wedstrijd van het seizoen, dus alweer een eeuwigheid geleden. Tegen Argon moest de cupfighter spirit even worden afgestoft, maar na de wedstrijd van vorige week was iedereen gebrand op een goed resultaat.

De wedstrijd werd gespeeld op het heilige (want het laatste) gras van veld 5 met in het doel Alex en Joey en Koen daarvoor als verdedigers. Op het middenveld speelden Dani als controleur en Tijn als gangmaker voor de spitsen Jesse en Lars. Morris en Kas mochten vanaf de kant zien dat die opstelling goed was.

Vanaf de aftrap was Legmeervogels de dominante partij, maar het drukte niet meteen vol gas naar voren. Daarom was er toch nog wat werk voor Alex in de beginminuten – eerst een makkelijke opraap-bal maar in de 7e minuut moet hij gestrekt naar de hoek om een bal weg te tikken.  De terugkomende bal kon gelukkig door Koen worden geruimd.

Hoewel er langdurige balbezit was en goed werd samengespeeld, waren er maar weinig uitgespeelde kansen. Schoten van afstand waren van te ver, of te ver naast om de keeper te verontrusten. In de 11e minuut lukte het eindelijk om het goede spel te belonen en een combinatie helemaal af te ronden. De eindpass was van Tijn en Jesse maakte het goed af door de bal met zijn rechter in de verre hoek te schieten: 1-0.

Op het middenveld waren Dani en Tijn heer en meester; de duels werden niet uit de weg gegaan en ballen werden gemakkelijk veroverd. De verdediging kon zo ook opschuiven en Morris kon langs de rechterkant zijn rushes naar voren maken. Bij een van die acties werd de bal vanaf de middenlijn netjes in de voeten van Jesse afgeleverd, die niet aarzelde en zijn tweede scoorde: 2-0.

Terwijl Tijn op het middenveld liet zien dat zijn vorm weer helemaal terug is en op de vierkante meter de trukendoos opengooide en zo een applausje van het publiek oogstte, was ook Jesse bezig met een bijzondere truc. De voorbereiding daarvan was helemaal in handen van Kas die aan de rechterkant de achterlijn haalde en de bal op maat voorzette, zodat Jesse zijn hattrick kon completeren. Geheel in stijl mag de wedstrijdbal dan meer naar huis genomen worden, mits hij op maandag weer op de training wordt ingeleverd – zo gaat dat bij de profs ook, alleen dat laatste deel hoor je nooit.

In de tweede helft werd gelijk de draad weer opgepakt met een prachtige voorzet van Morris die over rechts was opgekomen. De bal werd door Lars in één keer hard tegen de lat geschoten; een mooi geluid, maar juichen klinkt toch altijd net iets beter.  In de 29e minuut was het wel raak voor Lars die met een pass door het midden van Koen alleen op de keeper werd afgestuurd: 4-0.

Drie minuten later was het Kas die een voorzet van Lars met een droog schot in de hoek tot doelpunt promoveerde: 5-0. Het leek daarmee een wedstrijd te worden om het doelsaldo – voor zover dat speelt in een bekercompetitie – op te vijzelen. Er was nog een grote kans voor Lars na een voorzet van Morris, maar de keeper stopte het schot. Het doelpunt uit de rebound werd helaas afgekeurd.

Daarna bleven de grote kansen uit en leek het alsof de spitsen vooral op zoek waren naar een 'eigen doelpunt', weliswaar in het goede doel, maar toch haperden de combinaties. Op wat schoten uit de tweede lijn na was er weinig dreiging meer voor het doel van Argon. Aan de andere kant was dat er nog wel eventjes omdat een schot dat door Alex naast gekeken werd, toch nog even de paal raakte.

Eind goed al goed, en met een 5-0 overwinning zijn er prima zaken gedaan in de bekercompetitie. Het spel kwam weer goed uit de verf en het is nu zaak om de discipline van het combinatiespel tot het einde van de wedstrijd vol te houden. Omdat de trainers van Legmeervogels JO10-4 de analyse van hun PIM meenemen naar de komende trainingsweek, zal dat ook wel goed komen.