Datum

10 september 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag trapte Legmeervogels JO10-4 eindelijk het seizoen af. Twee weken geleden was de bal al aan het rollen gebracht voor de eerste bekerwedstrijd, maar toen zat iedereen nog met zijn hoofd in de vakantiewolken (in ieder geval uw vaste verslaggever). Vorige week stond iedereen te trappelen, maar daar had de KNVB dan weer niet op gerekend… die waren met hun hoofd ook nog ergens anders.

Ten opzichte van vorig seizoen was het team redelijk hetzelfde gebleven. Robin had in transferperiode een mooie overstap gemaakt, en daardoor kon ook Jesse een droomtransfer maken. Ook de technische staf was onveranderd gebleven, maar nog wel wat onwennig – dat zou ook veroorzaakt kunnen zijn door het efficiente kleedkamergebruikt van de gastheren.

Tegen Overbos JO10-5 moest de eerste klap van het seizoen uitgedeeld worden – even kijken waar we staan. Dit was zo’n wedstrijd waar de mannen van de jongens worden gescheiden… voor de duidelijkheid: spelers binnen en coaches buiten de lijnen. Er werd gespeeld met 8 tegen 8, zodat er in het veld ruimte was voor Alex in het doel, Morris, Koen en Joey als verdediging, Tijn en Dani op het middenveld en Jesse en Lars in de spits. Kas begon de wedstrijd als reserve.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Overbos en Legmeervogels moest zich vooral bezighouden met tegenhouden. In de verdediging moesten Joey en Morris alle zeilen bijzetten. Vooral Morris ging voorop in de strijd en ging sterk de duels aan, maar op het middenveld waren de spelers van Overbos net iets alerter op de terugkomende ballen Hierdoor bleef de druk op de verdediging en na 8 minuten was het verzet gebroken en zette Overbos 1-0 op het scorebord.

Na dat doelpunt leek het of er iets meer balans in de wedstrijd kwam. Nog steeds voetbalde Overbos makkelijker, maar met een aantal lange ballen werden toch ook de spitsen van Legmeervogels aan het werk gezet. Vooral Lars had een paar kleine mogelijkheden maar de keeper liet zich niet passeren.

Uit die paar aanvallen kwam weliswaar geen doelpunt, maar het leverde wel een corner op. Corners waren vorig seizoen een kolfje naar de voet van Koen, en ook dit seizoen lijkt dat nog zo te zijn. Met zijn linker trapte Koen de bal in een in keer vanuit de hoek achter de keeper: 1-1.

Met nog vijf minuten te gaan stroopte Overbos nog eens de mouwen op en drukte Legmeervogels terug. Op het middenveld werden de duels vermeden; in plaats daarvan sloten de middenvelders aan bij de verdediging. Daardoor kon Overbos ongehinderd aanleggen vanaf halverwege de helft, en liet het binnen korte tijd Alex twee keer met een afstandsschot kansloos: 3-1.

In de rust werd door het technisch hart het team weer even bij de les gehaald. In de tweede helft werd snel duidelijk dat de boodschap goed overgekomen was. Op het middenveld werden de duels niet meer uit de weg gegaan. Dani pakte zijn rol als stofzuiger weer op en Tijn dribbelde en gaf passjes om de aanvallers aan het werk te zetten.

Vanaf de linkerkant kon Jesse een paar keer gevaarlijk op doel schieten, hoewel hij daarvoor wel wat extra acties moest maken om voor zijn goede been uit te komen. Drie keer is scheepsrecht en na 10 minuten lukte het dan ook om de bal tussen de palen en achter de keeper te krijgen: 3-2.

Het spel bleef op en neer golven, en hoewel Overbos het Legmeervogels lastig maakte om op te bouwen lukte het toch steeds beter om richting het doel van Overbos te komen. De gelijkmaker diende zich uiteindelijk aan na een fraaie aanval over de rechterkant met een pass van Lars naar Kas die vervolgens Jesse aanspeelde die de bal eenvoudig kon binnentikken: 3-3.

In de laatste minuten waren er nog een paar kansen op de overwinning, waarvan het schot in de laatste minuut van Kas de grootste was. De keeper van Overbos tikte de bal echter knap uit het doel en was zo verantwoordelijk voor een verdiend gelijkspel.

Naast het punt leverde de wedstrijd ook nog wat leerpunten op: duels opzoeken en durven aangaan is de sleutel om dit soort wedstrijden te winnen – het technisch hart kan aan de slag! Als er op de trainingen net zo hard gewerkt wordt als in de wedstrijd komt het wel goed...