Scheidsrechter

Bram Krouwel

Accommodatie

Onbekend

De tweede wedstrijd van Legmeervogels J010-4 was de slagroom op de taart; de taart was een week waarin Ajax en Feijenoord weer eens succes boekten in Europa en waarin maar liefst drie spelers van Legmeervogels JO10-4 jarig waren. Met frisse zin stonden daarom team, trainers en supporting-act om 9 uur op veld 2 voor de wedstrijd tegen VVC JO10-3.

De taak van de supporting-act was om het veld in gereedheid te brengen, want om spektakel en doelpunten te zien moeten er wel twee doelen op de juiste plaats staan. Intussen werd het team ook nog even op de gevoelige plaat vastgelegd voor de teamfoto en de Panini-plaatjes.

De wedstrijd begon met Koen en Kas langs de kant en Alex in het doel. Morris en Joey vormden het verdedigende blok en Tijn en Dani moesten vanuit het middenveld Lars en Jesse in stelling brengen. Vanaf de aftrap nam Legmeervogels het initiatief en zette VVC vast op de eigen helft. Tactisch werd er goed gespeeld, maar voor het doel ontbrak de scherpte om snel van een van de mogelijkheden gebruik te maken. In de 7e minuut lukte het Lars op aangeven van Jesse om het eerste doelpunt aan te tekenen: 1-0.

Omdat de tegenaanvallen al snel konden worden onderbroken was er ruimte voor de verdedigers om meer naar voren te schuiven. Morris profiteerde maximaal van die uitstapjes en met een enorme knal van halverwege de helft tekende hij voor de 2-0. Een paar minuten later liep hij goed mee met een aanval en werd door Kas in stelling gebracht en kon zo ook de 3-0 op het scorebord zetten.

De drang naar voren van alle spelers bood VVC echter ook de mogelijkheid om af en toe gevaarlijk richting het doel van Alex te counteren. Morris en Joey wisten op snelheid de meeste aanvallen in de kiem te smoren, maar een van die acties leverde VVC een vrije trap op. Een mooie vrije trap van VVC langs het muurtje eindigde buiten bereik van Alex op de binnenkant van de paal… maar rolde net niet het doel in.

Gewaarschuwd pakte Legmeervogels de draad weer op en probeerde dreigend richting het doel van VVC te gaan. De ambitie om een doelpunt te maken was echter bij alle spelers zo groot dat vanuit bijna alle hoeken en standen op het doel werd geschoten; in de meeste gevallen raakte de keeper daar niet van onder de indruk. Uiteindelijk viel er toch een doelpunt na een corner van Koen; geen inswinger deze keer maar pass naar de vrijstaande Tijn. Die miste de volley, maar Morris was attent om de wegstuitende bal alsnog hard achter de keeper te schieten: 4-0 en dat was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld gelijk en waren veel spelers op zoek naar dat ene superschot, terwijl het iets langer combineren om dichterbij het doel van VVC te komen misschien beter was geweest. Dat bleek ook bij de 5-0 toen Kas goed doorzette en in plaats van een snel schot nog een tegenstander passeerde en van dichtbij de bal achter de keeper kon schuiven.

Omdat Dani als linksachter speelde kon Koen doorschuiven aan de linkerkant op het middenveld. Dat hij daar uit de voeten kan liet hij zien door een mooie rush langs een drietal spelers eindigend met een schot in de korte hoek: 6-0. VVC stond weliswaar onder druk maar bleef af en toe gevaarlijk uitbreken en bij een van die aanvallen lukte het niet om op snelheid in te grijpen; een op een met Alex schoot de spits van VVC de (verdiende) eretreffer in het doel: 6-1.

Gelukkig werd de marge snel weer rechtgetrokken. Dani lanceerde Jesse met een pass aan de rechterkant en die liet van dichtbij de keeper grabbelen: 7-1. Ook het slotakkoord was voor Jesse die een strakke voorzet van Koen (of was het toch een schot) fraai in het doel kopte: 8-1.

Een wedstrijd waarin Legmeervogels ruimte kreeg om te spelen, maar die ruimte soms te snel gebruikte voor een verre knal waar de mogelijkheden dichterbij het doel lagen. Maar dat is voor de trainingen de komende week. Eerst werd er nog een gezongen en getrakteerd in de kleedkamer om de knalfuif compleet te maken.