Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 12

3 september 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017.  Gezonde spanning bij de jongens.

Vorige week hebben de jongens al hun eerste bekerwedstrijd gewonnen. Dus ze weten dat ze het kunnen.

De omstandigheden zijn ideaal: Lekkere temperatuur, zonnetje, licht briesje. De warming up eindigt met in verschillende varianten afwerken op doel. Bo’s keepershandschoenen zijn inmiddels ook lekker opgewarmd.

In de beginopstelling staat:

Op doel: Bo
Achterin: Kimi, Puck en Irfaan
Middenveld: Wasim en Nahom
Voorin: Amine, Kevin en Julian
Op de bank starten: Kees, Finn en Mirza

Dan stipt 10.15 uur de aftrap voor LMV. Onze jongens zetten meteen druk. Wat we in deze fase te zien krijgen is een wisselend beeld. Beide ploegen zijn aanvallend. Aalsmeer komt er na 10 minuten als de bovenliggende partij uit. LMV is verdedigend goed bezig en houdt de nul. Goed werk van Kimi die soms hard moet ingrijpen om aan zijn kant de boel dicht te houden. Wasim en Nahom vangen veel ballen op, op het middenveld en proberen onze voorhoede te bereiken. Beiden zijn goed in het opvangen van de tegenstander en de bal in bezit krijgen. Ze laten zich niet afschepen en bijten zich op middenveld vast in elke aanval van Aalsmeer. Zowel over rechts als over links proberen onze jongens erdoor te komen. Op momenten gevaarlijk dicht bij het doel van Aalsmeer. Amine werkt zich over links naar voren en is op momenten zelf gevaarlijk of weet de bal bij Kevin te krijgen. Dan een aanval van Aalsmeer met een mooie lange voorzet die de spits van Aalsmeer bereikt. Deze krijgt de bal echter niet goed onder controle waardoor Bo de kans krijgt om de bal klemvast te pakken. Dan weer een aanval van ons over links via Amine naar Kevin. Kevin kan Julian (op rechts) echter niet bereiken. Dan een vrije trap voor ons. Kevin neemt (vorige week scoorde hij mooi geplaatst vanuit de vrije trap). De ouders houden de adem in. Helaas, de bal belandt in de goed opgestelde muur van Aalsmeer. In deze fase van de eerste helft nog een licht overwicht voor de LMV. Aalsmeer blijft aanvallen. Puck, als centrale verdediger houdt overzicht. Hij vangt op en werkt weg. Dan weer een aanval van ons over rechts. Julian aan de bal, raakt hem kwijt en counter Aalsmeer. De bal scheert voor ons doel langs. Nieuwe aanval, een korte kluts op de helft van Aalsmeer. De bal vliegt uit een kluts richting doel Aalsmeer. Julian er achteraan. Hij komt een fractie van een seconde eerder bij de bal dan de uitkomende keeper. Deze blokt de bal echter goed. Weer geen doelpunt.

Aalsmeer voert de druk verder op. En zoals dat dan gaat. Als je zelf niet scoort doet je tegenstander dat.  Na ongeveer 15 minuten ligt de bal er bij ons in. 1-0 voor Aalsmeer. Wij gaan meteen weer in de aanval, raken de bal echter kwijt. Counter. Irfaan vangt op. Dan weer een aanval van Aalsmeer, weer Irfaan die wegwerkt. Weer een aanval waarbij Bo de bal goed onderschept. Goed uitverdedigd door Kimi. Tot twee keer toe werkt hij een bal weg met het hoofd. Bo onderschept een hard schot op doel.

Even later een wissel bij ons. Kees voor Kevin, Finn voor Irfaan en Mirza voor Amine. LMV voert de druk op om de gelijkmaker nog voor de rust te maken. Mirza en Kees meteen in de aanval. Kees wordt opzij gezet maar herstelt zich meteen. De gelijkmaker wil maar niet komen. De verdediging en Bo houden de LMV in de wedstrijd. Wasim en Nahom helpen de verdediging mee en proberen de ballen weer naar voren te krijgen. Puck, Finn en Kimi krijgen geen moment rust en de laatste moet op momenten een overtreding maken om aanvallers af te weren. Kees helpt Wasim en Nahom mee op het middenveld om de bal naar voren te krijgen.

Dan na een enerverende eerste helft is het rust.

Martijn evalueert met de jongens. Laat hen zelf verwoorden wat er gebeurde in de eerste helft. Wat betekent dat voor de tweede helft? Hoe verder? De jongens denken mee. De visie van Martijn in praktijk:

“Learn with me – not from me”. Samen leren. Als team gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen en oplossingen bedenken. Oh ja en limonade natuurlijk!

De tweede helft: Nog geen wissels.

• Op doel: Bo
  • Achterin: Kimi, Puck en Finn
  • Middenveld: Wasim en Nahom
  • Voorin: Mirza, Kees en Julian
  • Op de bank: Irfaan, Amine en Kevin

Tweede helft begint en de LMV gaat meteen in de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Kees naar Julian, voorzet richting Mirza voor het doel. Helaas geen doelpunt. Counter. Finn vangt op achterin. Finn naar  Julian, deze past door naar Kees. Helaas wordt de bal onderschept. Nahom verovert de bal en bereikt Kees. Balverlies, counter en dan moet Finn weer aan de bak. Hij moet verdedigend het een en het ander oplossen en doet dit zoals het hoort. Vangt op en werkt weg of speelt naar voren. Dan van afstand een mooi schot van Kees. De keeper van Aalsmeer staat goed en onderschept veel ballen. Onze jongens zijn gebrand op de gelijkmaker. Aanval op aanval. Schot van Julian op doel. Weer staat de keeper op de juiste plek. Dan een corner voor ons. Een druk moment. Bal voor de voeten van Kees die mooi uithaalt en de lat raakt. Nog steeds 1-0 voor Aalsmeer. Dan een heel spannend moment. Een corner voor ons: lat – paal – keeper. De bal gaat er weer niet in. De spanning neemt toe en de tijd neemt af.

Nieuwe corner en een wissel. Nahom en Julian gaan eruit. Kevin, Irfaan komen er weer in. Dan de corner, Irfaan staat goed opgesteld en raakt de bal met het lichaam. Weer niet erin. Even later gaat Puck eruit en komt Amine er in. Puck heeft verdedigend 45 minuten lang goed en stabiel werk geleverd. Nu een welverdiende rust. Amine laat zich alweer snel zien en krijgt ook een mooi scoringskans die helaas naast gaat. Dan even later een wat rommelige situatie voor het doel en Irfaan, die weer op het juiste moment op de juiste plek staat, werkt de bal er in. 1-1! De wedstrijd ligt  weer open.

LMV meteen weer in de aanval. Aantal doelpogingen. De keeper van Aalsmeer verricht goed werk. Onze aanvallers komen er niet door en als ze erdoor komen staat er die keeper.

Verdedigend wordt er goed werk geleverd. Bo keept uitstekend. Verdediging en Bo houden de boel weer goed dicht achterin. Beide team zetten in deze laatste fase druk en werken hard. Het wordt nog even spannend achterin bij LMV. De deur blijft echter dicht.

De scheids fluit af bij een eindstand van 1-1. Al met al een mooie stand waarbij door beide partijen hard gewerkt is. De eerste competitiewedstrijd zit erop met een gelijkspel. Voor ons voelt het als een kleine overwinning omdat het zo lang duurde voordat de gelijkmaker volgde.