Datum

1 oktober 2016 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vorige week waren er de nodige mutaties bij Legmeervogels JO10-4 in verband met weekendjes weg en andere ongemakken. Desondanks liet het team zien goed met die omstandigheden om te kunnen gaan en bracht een mooie 6-0 overwinning mee terug uit Hoofddorp. De successen van de jongens blijven niet onopgemerkt en iedereen probeert een klein rolletje bij een wedstrijd te krijgen: ouders van andere teams zetten spontaan de doelen voor JO10-4 op hun plek en scheidsrechters staan in rijen te dringen om de wedstrijd te mogen fluiten.

Tegen UNO waren de omstandigheden dus ideaal om weer een goede wedstrijd op de mat te leggen. De enige uitdaging was het opvangen van de afwezigheid van Bob, maar met een super-rondo kon het gemis van de ballenzak worden opgevangen.

De wedstrijd tegen UNO kon worden gestart met de vertrouwde opstelling met Alex in het doel en Morris en Joey als moderne backs daarvoor. Op het middenveld zorgden Tijn en Dani voor de verbinding naar de aanval die werd gevormd door Lars en Jesse. Langs de lijn ondersteunden Kas en Koen Frank en René met het geven van aanwijzingen.

Al snel werd duidelijk dat Legmeervogels de bovenliggende partij was en dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van UNO zou afspelen. Legmeervogels liet de bal goed rondgaan en maakte goed gebruik van de ruimte. Morris en Joey wisselden passes en rushes van achteruit goed af en drukten zo ook hun stempel op het aanvallende spel. In de derde minuut kwam een lange bal van Morris aan bij Jesse die geen moeite had om de 1-0 aan te tekenen. Twee minuten later profiteerde Lars van een slechte uittrap van de keeper en kon zo de 2-0 op het scorebord zetten.

Binnen vijf minuten verdubbelde Jesse de score op aangeven van Morris van de rechterkant en Joey van de linkerkant. Na de 4-0 stokte de productie. Op het middenveld lukte het Dani en Tijn om alle ballen te onderscheppen, maar dat kostte wel steeds meer moeite en ook de voortzetting daarna ging niet in de juiste versnelling om UNO weer aan het wankelen te krijgen.

De 5-0 kwam er uiteindelijk wel door Koen die op het middenveld de bal oppikte en van afstand de bal achter de keeper tegen het net aan knalde. Aanvallend werd er steeds meer gezocht naar individueel succes. Dat leidde tot een aantal mooie acties die helaas niet met een doelpunt werden bekroond. Vlak voor rust lukte het Tijn om zijn tegenstander af te schudden en de bal in de hoek te prikken, zodat met 6-0 de rust werd bereikt.

Na rust bleef het spelbeeld gelijk: Legmeervogels was op zoek naar een treffer, maar maakt in die zoektocht soms net de verkeerde keuze – een schot uit een te moeilijke hoek waar een extra pass de betere optie was geweest. Aan de andere kant leverde het ook mooie acties en strijd op. Dat bleek bijvoorbeeld na een corner van Koen de bal niet goed uit de doelmond werd weggewerkt en Morris de bal sterk in het doel rommelde. Joey was er als de kippen bij om eventuele twijfel bij publiek en scheidsrechter weg te nemen en frommelde met evenveel kracht de bal echt in het doel.

Het tikken en rondspelen van het begin van de wedstrijd ging dus steeds meer over in hard werken en rennen om dat ene doelpunt te maken. Topteams kunnen meer dan een systeem spelen en JO10-4 toonde aan ook in dat tweede spelsysteem uit de voeten te kunnen – alleen was het daarin iets minder effectief. Lars pikte nog een doelpunt mee nadat de keeper een schot van Koen niet onder controle kreeg en tekende zo voor de 8-0.

Joey maakte na een corner van Koen toch ook nog zijn doelpunt en zette de stand op 9-0. Door het hard werken en rennen begon het team wel in twee delen uit elkaar te vallen. Aanvallers liepen niet meer mee terug richting verdediging en verdedigers hadden niet meer de energie om én naar voren te gaan, maar ook op tijd weer op te duiken in de verdediging. UNO kon daardoor langzaam opschuiven richting het doel van Alex die zo ook aan het werk gezet werd. Verdedigend wist Dani ook nog een aantal keren goed in te grijpen om erger te voorkomen, en ook Koen wist vanuit het middenveld terug in de verdediging zijn man goed van de bal te zetten. Het vervolg was minstens zo mooi, want met een lange bal werd Jesse door het midden gelanceerd richting het doel van UNO om zo de 10-0 te noteren.

Door die feestvreugde ontging het de spelers dat ze compacter moesten spelen, zodat het UNO in de laatste minuten nog lukte om twee keer te scoren en zo de eindstand op 10-2 te zetten. Desondanks was het een mooie wedstrijd met meerdere gezichten die over het algemeen een glimlach opleverden.

Volgende week staat in Nieuw-Vennep de wedstrijd tegen DIOS op het programma waarin duidelijk moet worden dat Legmeervogels inderdaad in de bovenste regionen van de competitie mee kan blijven doen. Om te zorgen dat het team op tijd op het veld staat wordt niets aan het toeval overgelaten – maar wel aan het lot (helpt u ons winnen?).