4-1 Overwinning voor Legmeervogels O11-1 tegen AS80 O11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 12

Datum

8 oktober 2016 9:00

Accommodatie

Onbekend

De jongens van Legmeervogels O11-1 moesten deze zaterdag 8 oktober, vroeg op.  Om 7:30 uur verzamelen, om, om 9:00 uur te spelen in Almere tegen AS80 O11-1.

Het zonnetje schijnt, en de temperatuur is prima, voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers.

De wedstrijd begint goed. De jongens zijn lekker fel.  En dat beloont, want na een 10-tal minuten kan Kevin, uit een hoekschop vanaf links,  het eerste doelpunt maken.

De trainingen van afgelopen week lijken hun vruchten af te werpen, want er wordt mooi samengespeeld door de jongens. Nahom weet vanuit het midden, Kevin goed te bereiken die vervolgens de bal passt naar Kees.  Kees schiet op doel, maar de keeper weet te redden.

Het is verrassend, en leuk om te zien, hoe Mirza, die meestal voorin staat, zich nu nuttig maakt vanaf zijn linksachter positie. Hij weet de bal steeds goed af te pakken van de tegenstanders, en hem met zijn sterke linkerbeen, daarna diep voor te geven, zodat Kees , een paar keer kans heeft om op doel te schieten. Helaas lukt het weliswaar niet om te scoren, maar de jongens spelen wel heel goed als een team samen.

Maar dan, op een onbewaakt moment,  vanuit een corner, weet AS80 toch in doel te schieten. En is het 1-1.

De jongens weten het, dit mag niet nog een keer gebeuren, dus ze zijn weer scherp.

Wasim zorgt ervoor dat ze hem niet voorbij komen. Hij is fel en gebruikt zijn lichaam goed. En anders is daar Kimi nog, die als laatste man, de boel goed dicht weet te houden. En dat is prettig voor keeper Bo, die wat last heeft van zijn lies en gelukkig nu niet teveel hoeft te duiken.

Ook aan de rechterkant gaat het goed, Irfaan passt naar Julian, die op doel schiet. Geen doelpunt, maar het levert wel een corner op. Er volgt nog een corner, en nog een corner, en nog een corner. Maar ondanks al deze corners, lukt het niet om de keeper voorbij te komen.

Gelukkig nog voor het affluiten van de eerste helft , kan Kevin, via een diepe bal die eerst geraakt wordt door Kees, het afmaken. En het is 1-2 bij rust.

In de tweede helft, staan Finn en Puck achterin en is Amine er in de voorhoede bijgekomen.  Finn laat zich gelden en kan de bal veroveren en naar Amine schieten. Er volgen een aantal kansen die helaas niet benut worden. Maar het lukt de tegenstander ondanks dat ze 3 corners krijgen, ook niet om te scoren.

Finn werkt hard achterin, net als Puck. De tegenstanders hebben weinig kansen. En als er een bal dichtbij het doel komt, heeft Bo hem.

Er volgt weer een corner en deze keer is het raak. Mirza geeft voor op Kees, die de bal prachtig inschiet.  Het is 1-3.

De jongens van Legmeervogels luisteren goed naar de aanwijzingen die Martijn in de rust gegeven heeft. En dat is succesvol. Een aantal keer wordt de aanval heel mooi opgebouwd vanuit achterin.

Net zoals het laatste doelpunt. Kimi geeft de bal diep op Kevin, die het niet lukt om te scoren, maar Amine is scherp en weet het met een rebound af te maken. Het is 1-4.

Een mooie eindstand en een lekker begin van deze zonnige zaterdag.