Datum

8 oktober 2016 9:45

Accommodatie

Onbekend

De afgelopen weken heeft Legmeervogels JO10-4 een plekje bovenin de stand van de competitie veroverd en de vraag tegen DIOS was of die positie kon worden verdedigd. De wedstrijd werd gespeeld op gras tot groot genoegen van Rubberen Bobbie, die wel even klaar was met kunstgras en het rubberen strooigoed.

Elke wedstrijd levert weer leerpunten op die in trainingen worden opgepakt door het technisch hart en ook het wisselbeleid wordt regelmatig geëvalueerd en geoptimaliseerd. Frank had een nieuwe variatie uitgewerkt waar Lars en Morris als eersten langs de lijn begonnen. Binnen de lijnen moest Alex het doel schoon houden met hulp van Joey en Koen. Het middenveld werd gevormd door Dani en Tijn en in de aanval stonden Kas en Jesse op scherp.

Na het fluitsignaal bleek echter dat die scherpte nog niet bij iedereen was doorgekomen. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de spelers de avond voor de wedstrijd iets te lang aan de buis gekluisterd waren om inspiratie op te doen bij Oranje. Het middenveld kreeg geen greep op DIOS, zodat het flink aanpoten was om het doel van Alex ook echt schoon te houden. Gelukkig was Alex goed op dreef en kreeg hij na vier minuten ook hulp van Koen die een bal van de lijn kon halen.

De eerste tien minuten waren voor DIOS, maar de verdediging wist stand te houden. Op het middenveld werkten Dani en Tijn hard en kwamen langzaam beter in de wedstrijd, zodat Legmeervogels het middenveld kon over te steken om gevaarlijk te worden. Jesse was de eerste die het doel van DIOS onder vuur kon nemen. Vervolgens was het Kas die liet zien dat een avondje Oranje kijken misschien best leerzaam was: hij pikte de bal op het middenveld op en sprintte richting het doel van DIOS en kegelde de bal vanaf de zijkant hard in de kruising – een kopie van de goal van Vincent Janssen.

Lang kon Legmeervogels niet genieten van de voorsprong, want binnen een minuut lag de gelijkmaker al achter Alex in het doel. Toch was vanaf dit moment de wedstrijd in evenwicht en had Legmeervogels meer grip. De 2-1 was dan ook een kwestie van tijd; op het middenveld onderschepte Tijn de bal en speelde direct Jesse aan die 1-op-1 met de keeper zijn doelpuntje meepikte.

Jesse had ook de 3-1 op zijn schoen, maar het lukte niet om een voorzet van Lars in een keer met links binnen te werken. Door het aannemen van de bal kreeg een verdediger net voldoende tijd om in te grijpen. Ook Dani lukte het niet om te scoren, hoewel hij vlak voor rust dichtbij was met een schot op de paal na een corner van Koen.

In de tweede helft pakte Legmeervogels de wedstrijd steviger in handen, zonder echt gevaarlijk voor het doel te kunnen worden. Met Morris in de verdediging zat er een goed slot op de deur en was er ruimte voor Koen om in het middenveld te komen. Vanuit het middenveld nam hij het doel onder vuur en hoewel de keeper de bal nog wel raakte, rolde die toch het doel in voor de 3-1.

Combinerend lukte het ook steeds vaker om in de buurt van het doel van DIOS te komen. De verdediging van DIOS bleek echter solide en wist steeds te voorkomen dat het laatste tikje in het doel eindigde. Uiteindelijk was het weer een knal van Koen die van afstand de bal hoog achter de keeper in het doel wist te krijgen: 4-1.

Niets aan de hand en rustig uitspelen van de wedstrijd was daarmee de verwachting. Helaas ging eerst Kas in een duel door zijn enkel en moest het veld ruimen. Dat leverde blijkbaar zoveel onrust op dat het middenveld de grip op de wedstrijd weer uit handen gaf. DIOS profiteerde en kwam tot 4-2 en zelfs tot 4-3 terug. Tot overmaat van ramp moest ook Joey nog met een blessure het veld af, zodat het in de laatste minuten alle hens aan dek was.

Met de billen tegen elkaar en de hakken over de sloot werd uiteindelijk toch een verdiende overwinning binnengehaald waarmee de positie op de ranglijst kon worden behouden. Dat er nog wel wat werk te verzetten is om het middenveld weer aan de praat te krijgen voor de topper van volgend week is duidelijk…