Bram Krouwel

Accommodatie

Onbekend

Na de vorige aflevering van M.A.S.H. stond deze week de topper tegen Aalsmeer op het programma. Met de herfstvakantie in aantocht waren Lars en Rene een weekendje weg en moest een invaller worden gezocht. Aangezien de uitzwaaiwedstrijd van Robin nog steeds niet gepland was, was dit een mooie gelegenheid om die twee dingen te combineren. Het weer hielp alleen niet mee om het feest compleet te maken; voor het eerst dit seizoen moesten de paraplu’s langs de kant in stelling worden gebracht.

Of het de regen was of een ander ongemak is niet bekend, maar de elektronische verslaglegging van de wedstrijd viel in het water. Hierdoor konden Rene en Lars op afstand de wedstrijd niet volgen en moet uw verslaggever dit verslag ook zonder digitale ondersteuning schrijven. Gelukkig kan Legmeervogels JO10-4 altijd terugvallen op vaste patronen en heeft de opstelling dus een stevige basis met in het doel Alex en Morris en Koen als verdedigers daarvoor. Op het middenveld startten Tijn en Dani en de voorhoede werd gevormd door Kas en Robin. Joey en Jesse begonnen langs de lijn.

Aalsmeer is de koploper in de competitie en de jongens waren gewaarschuwd voor een moeilijke wedstrijd. Toch zat Legmeervogels vanaf de aftrap goed in de wedstrijd en wist het combinerend Aalsmeer bij vlagen terug te dringen. Andersom lukte het Aalsmeer ook om met wat meer fysiek en kracht Legmeervogels vast te zetten. Voor het publiek een boeiend gevecht zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Uiteindelijk was het Kas die een uittrap van de keeper opving en met een mooie streep retour afzender stuurde: 1-0.

Dat was voor Aalsmeer het sein om er een schepje bovenop te doen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Alex wist een paar schoten nog wel te pareren, maar uiteindelijk was een afstandsschot hem toch te machtig: 1-1. Op het middenveld probeerden Dani en Tijn balbezit te veroveren en schuwden de duels niet, maar kwamen toch te kort. De 2-1 was wederom een afstandsschot van Aalsmeer vanuit het middenveld.

Legmeervogels gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Met Joey werd het middenveld versterkt en kwam er ook ruimte voor Koen en Morris om door te schuiven. Na een van zijn rushes knalde Morris op het doel waar Jesse als een echt goaltjesdief, leunend tegen de tweede paal, de bal kon binnentikken: 2-2. Aalsmeer raakte door de gelijkmaker de draad even kwijt en Legmeervogels profiteerde door meer en vaker richting het doel van Aalsmeer te gaan. Bij een van die aanvallen was het Kas die vlak voor rust een 3-2 voorsprong op het scorebord kon zetten.

Na de rust begon de wedstrijd in evenwicht, maar Aalsmeer wist het middenveld weer in handen te krijgen. In plaats van in te grijpen werd er meegelopen en dus kon Aalsmeer regelmatig vanuit het middenveld aanleggen voor een schot. Aan schotkracht geen gebrek bij Aalsmeer en dus werd de 3-2 voorsprong langzaam maar zeker omgezet in een ruime achterstand.

Het slotakkoord was gelukkig wel voor Legmeervogels, die na de inzinking in de tweede helft op het einde toch knap de rug weer wisten te rechten. Wederom was het Morris die zijn schot bij de tweede paal door Jesse binnen gewerkt zag worden: 8-4.

Een ruime nederlaag, maar toch een goede wedstrijd waarin lang met een goede tegenstander kon worden meegevoetbald en waar uiteindelijk het team toch na een lastige tweede helft zelf weer opkrabbelde. Perspectief voldoende voor de komende bekerwedstrijden en de rest van de competitie.