Scheidsrechter

André de Lange

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag stond de tweede wedstrijd in de eerste klasse voor JO10-4 op het programma. Na de eerste wedstrijd en nederlaag moest er toch wat recht worden gezet. Gelukkig was de wedstrijd ruim na zonsopgang gepland om de temperatuur voor publiek en spelers zo aangenaam mogelijk te krijgen… de volgende wedstrijd staat gelukkig nòg een uurtje later gepland!

In het waterige zonnetje werden de mouwen – figuurlijk – opgestroopt door Alex in het doel en Morris en Joey in de verdediging. Koen en Dani zorgden voor de bezetting op het middenveld en Jesse en Kas in de voorhoede. Tijn en Lars begonnen langs de lijn, net als Frank en René. Bob moest op het matje bij Sinterklaas komen en was daarom pas bij het eindsignaal van de partij – verrassend, wat sommigen hadden eigenlijk een transfer naar een Spaanse club wel verwacht.

De wedstrijd tegen DWS werd voorzichtig begonnen. Weliswaar werd lang de nul gehouden, maar de jongens gunden zich niet de rust om combinerend balbezit te houden en naar voren te voetballen. Met lange halen werd de verdediging ontlast, maar kreeg DWS wel de gelegenheid om te blijven komen. Alex had zijn handen vol en ook hulp van de lat, maar greep ook zelf met een prachtige duik in door de bal voor de aanstormende aanvaller weg te plukken.

Aan de andere kant waren er kleine speldenprikjes van Jesse en Kas, en dribbelde Tijn af en toe ook een eind naar voren. Echt gevaarlijk worden zat er echter niet in. In de 19e minuut werd de 0-1 op het scorebord gezet en vlak voor rust schot de teller ineens door naar de 0-3, mede omdat tegenstanders iets te makkelijk met de bal aan de voet konden doorlopen.

Na de rust leek het alsof de neuzen toch meer dezelfde kant op gezet waren. Er werd beter gecombineerd en daardoor ook langer balbezit gehouden. Hoewel de eerste vijf minuten van de tweede helft beter spel lieten zien, werd in de 7e minuut na rust wel de 0-4 binnengeschoten na een corner en een scrimmage voor het doel. Direct na dat doelpunt was er uit een counter een goede kans voor Kas, die helaas moest afronden met zijn linkerbeen in plaats van met zijn explosieve rechtervoet.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd bleef JO10-4 gelukkig in de tweede helft goed overeind, ondanks de druk en fikse slidings van DWS. Achterin speelden Morris en Joey verdedigend een goede wedstrijd en kwamen er in de tweede helft ook meer ballen goed door naar het middenveld. Lars ontregelde op het middenveld het spel van DWS en liet zijn voorkeur voor dribbelen zien – soms zou een pass ook applaus hebben opgeleverd.

Helaas moest ook de 0-5 nog worden geïncasseerd, maar uiteindelijk kon toch ook met het en doelpunt het loon naar werken worden opgestreken: uit een vrije trap van Koen kon Jesse met zijn hoofd de eretreffer binnen koppen.