Datum

3 december 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Tegen Aalsmeer stond de afsluitende wedstrijd voor de winterstop voor JO10-4 op het programma. De laatste twee wedstrijden waren weliswaar verloren, maar er zat een duidelijke stijgende lijn in. Het massaal meegereisde publiek was benieuwd of die lijn kon worden voortgezet.

Keeper Alex was helaas niet van de partij en werd vervangen door Rave die bij JO10-4 al eens eerder zijn keeperskwaliteiten had laten zien. De opstelling werd gecompleteerd door Morris en Joey achterin en Koen en Dani op het middenveld. Tijn en Jesse begonnen langs de lijn, zodat Kas en Lars aanvallend voor gevaar moesten zorgen.

De voorbereiding werd deze keer gedaan zonder bal; niet alleen om de looplijnen er nog beter in te slijpen, maar vooral om de gretigheid naar de bal aan te wakkeren (en omdat de ballen in de auto waren achtergebleven). Wat dat betreft zeker een goede aanpak, want vanaf het begin werd er fel jacht gemaakt op de bal en kreeg Aalsmeer weinig ruimte om door te komen.

De eerste corner was voor Legmeervogels, maar daarna wist Aalsmeer toch wat meer druk richting het doel te geven en daarmee ook een aantal corners te verdienen. Die corners waren zeker gevaarlijk maar met hulp van de lat wist Rave zijn doel schoon te houden. De wedstrijd was in evenwicht zonder een vuiltje aan de lucht. Met een verkeerde ingooi en verdedigende miscommunicatie (of gebrek aan communicatie) werd echter een 100% kans weggegeven. Aalsmeer had – niet verrassend gezien de tijd van het jaar – geen enkel probleem om het kadootje uit te pakken: 1-0.

Het evenwicht in de wedstrijd bleef daarna bestaan, hoezeer Legmeervogels ook probeerde een overwicht te krijgen. Aanvallend moest JO10-4 het vooral hebben van snelle uitbraken, maar de paar halve kansen die dat opleverde konden niet tot een heel doelpunt worden samengevoegd. Vlak voor rust had Jesse nog een mogelijkheid om een lange bal voorbij de keeper te tikken, maar helaas kwam hij daarvoor een teenlengte te kort.

Verdedigend hadden Morris, Joey en Koen alles onder controle ook al omdat het middenveld met Tijn en Dani niets liet lopen. Voorin misten Kas, Jesse en Lars misschien juist daardoor de extra aanspeelpunten om er echt doorheen te voetballen. Er werd dus veel gelopen en hard gewerkt en dus was de rust een welkome adempauze.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Verdedigend zat het dicht en waar Aalsmeer een gaatje vond stond Rave of het houtwerk paraat. Het middenveld en de verdediging probeerden ook meer mee te schuiven richting het doel van Aalsmeer. Morris liet weer een paar lange rushes zien en Tijn en Jesse combineerden naar een kans; helaas ging dat schot recht op de keeper af.

In de laatste tien minuten zette Aalsmeer nog even aan en kwam Legmeervogels weer onder druk te staan. En vlak voor tijd was de energie of het geluk op: op het middenveld kon een speler van Aalsmeer te ver doorlopen en vrij schieten op het doel. Zowel Rave als het houtwerk konden een doelpunt niet voorkomen, zodat de eindstand van de wedstrijd op 2-0 kwam te staan.

Met de derde wedstrijd op het hoogste niveau liet JO10-4 zien snel te leren en aan te haken bij het hogere niveau. De puzzel is om voorin meer vuurkracht te krijgen, zonder achterin te veel ruimte weg te geven. Loopvermogen op het middenveld en schoten uit de tweede lijn zijn de sleutel, dus Frank kan aan de bak met zijn speciale maandagtrainingen…