Scheidsrechter

Roald Sack

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd van vorige week in en tegen Durgerdam was door winterse omstandigheden afgelast. Deze week stond daarom weer de openingswedstrijd van 2017 op het programma voor JO10-4. Om geen enkel risico te nemen was Bob al vroeg in de kantine om het barpersoneel te helpen met het juiste recept voor warme chocomel – en ook iets over het nieuwe kassasysteem uit te leggen. De voorbeschouwing kwam daardoor op de schouders van René en Frank terecht.

Om het risico op onderkoeling verder te verkleinen besloot de scheidsrechter de wedstrijd in te korten tot twee keer 20 minuten. Gezien het aankomende neerslagfront een juiste beslissing…

De wedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer JO10-2 begon goed. Al snel werd de eerste corner verdiend en binnen vijf minuten lag de bal in het doel: aan de linkerkant onderschepte Koen de bal die Morris aan de rechterkant de ruimte in stuurde – die gaf met een pass op maat Jesse een niet te missen kans: 1-0.

Helaas kon het goede spel niet worden vastgehouden. In de duels was de tegenstander net iets slimmer of sneller, en bovendien zakte het middenveld van Legmeervogels te veel in. De spitsen werden daardoor onbereikbaar, zodat de verdediging juist meer onder druk kwam te staan. Na 10 minuten en twee corners tegen moest de prijs worden betaald: 1-1.

In de rest van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet en bleef Legmeervogels onder druk staan. Alex en Tijn konden gelukkig op de lijn nog doelpunten voorkomen, maar voorin lukte niet om zelf een vuist te maken. Er werd te veel gelopen met de bal en het moment om een beslissende pass te geven werd te vaak niet gezien of benut.

Ook in het eerste deel van de tweede helft bleef Legmeervogels eenvoudig overeind, zonder het zelf de tegenstander lastig te maken. Na tien minuten waren de vogels even van de leg af, of hadden het niet meer: binnen drie minuten liep GeuzenMiddenmeer uit naar 1-4. Gelukkig kon Morris snel iets terug doen, door op het middenveld de bal op te pikken en actie te maken naar de zijkant en de bal diagonaal binnen te schieten: 2-4.

In de laatste twee minuten wist GeuzenMiddenmeer nog eens twee keer te scoren om daarmee de eindstand op 2-6 te zetten.

Het probleem van Legmeervogels blijft het scoren en druk zetten op de verdediging van de tegenstander. Op verzoek van Frank een suggestie van de beste stuurlui... onder het motto ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg – ook in 2017’ zou de opstelling een keer op de schop (of kop) kunnen gaan, maar als master of excel(ence) is Frank waarschijnlijk al aan het sleutelen…