Datum

21 januari 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Het motto van 2017 is let’s make Legmeervogels JO10-4 great again; een thema dat internationaal al is opgepikt. In de brainstorm werd gedacht aan een uitgebreide Ajax-training in de vorm van een trainingskamp in Portugal, maar daarover sprak Bob zijn veto uit: hij heeft niets met Portugal. Uiteindelijk werd besloten om de kerstboom van Co uit de mottenballen te halen en als basis voor een nieuw systeem te nemen.

Tegen OSV werd het nieuwe systeem voor de eerste keer uitgetest. Speciaal voor de gelegenheid had René het veld laten instrooien met witte korrels, zodat de looplijnen nog beter zichtbaar zouden worden. In de opstelling miste Kas omdat hij ziek was en daarom was Frank ook afwezig. Bob en René hadden samen een excellente opstelling gemaakt met Alex in het doel en Joey en Koen links- en rechtsachter. Morris had de rol van controlerende middenvelder en Tijn mocht in de punt van de aanval spelen geflankeerd door Jesse en Lars. Dani begon als reserve en mocht continue warmlopen - dat wilde het publiek ook wel.

Legmeervogels kwam goed uit de startblokken en wist met goede combinaties naar het doel van OSV te spelen. Jesse en Lars hadden al snel mogelijkheden om de score te openen, maar besloten hun kruit nog even droog te houden. Verdedigend werd er iets anders gespeeld, maar dat werd goed opgepakt. En waar OSV dreigend leek te worden, was Alex paraat om de bal uit het doel te houden.

Na een goede beginfase zakte Legmeervogels toch letterlijk en figuurlijk wat in, waardoor OSV ruimte kreeg om de verdediging in de problemen te brengen. Dat leverde twee corners op waarbij de bal niet lekker weggewerkt werd, zodat uit de tweede corner de bal van dichtbij kon worden binnengeschoten: 0-1.

Legmeervogels knokte zich gelukkig weer in de wedstrijd en herpakte zich. Dat leverde een paar kansen op waarbij het schot van Tijn op de lat het dichtst bij de gelijkmaker was. In de rust wisten Bob en René het team weer in het goede spoor te krijgen en in de tweede helft ging het dan ook echt lopen.

Dani gooide zijn ziel, zaligheid en volle gewicht in de verdediging, zodat Koen meer ruimte kreeg om zich aanvallend met het spel te bemoeien. In de derde minuut na rust betaalde dat zich uit; Morris kon op het middenveld een uittrap opvangen en aarzelde niet om direct terug te vuren op het doel: 1-1.

Het middenveld was volledig in handen van Legmeervogels, zodat daarvandaan de aanvallers konden worden weggestuurd. In de 30e minuut zette Jesse de 2-1 en even later op aangeven van Morris ook nog de 3-1 op het scorebord. JO10-4 bleef goed doorkomen over de zijkanten om daardoor gevaarlijk te worden. Een voorzet van Koen in de 37e minuut werd door Lars teruggelegd op Tijn, die de bal via de hak van Lars in het doel mikte: 4-1.

Een paar minuten later was het weer raak en schoot Lars zijn tweede doelpunt binnen: 5-1. Verdedigend zat het op slot en liep Joey alle gaatjes dicht. Aanvallend bleef Legmeervogels vooruit voetballen en bleven er kansen komen. De keeper van OSV, maar ook de paal stonden in de weg voor nog meer doelpunten. Jesse wist nog wel zijn hattrick te krijgen door vijf minuten voor tijd alleen voor de keeper de 6-1 binnen te schieten.

In de laatste minuten moest er nog een keer een tegendoelpunt worden geïncasseerd. Een wissel op een ongelukkig moment zorgde voor een vrije doortocht van een speler van OSV naar het doel van Alex. Die twijfelde even met uitkomen en werd daarna (of daardoor) kansloos gelaten op het schot: 6-2.

De overwinning maar zeker het goede spel belooft veel voor de rest van het seizoen, zeker als Kas er ook weer bij is en Frank de scherpte in het wisselbeleid terugbrengt.