Datum

11 februari 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Op het gebied van de verslagen loopt het de laatste weken iets minder, op het veld gaat het des te beter bij Legmeervogels JO10-4. De kerstboom-opstelling levert punten op én goede wedstrijden, en dus stond iedereen te trappelen om afgelopen zaterdag het veld weer op te gaan. Het trappelen was vooral handig voor het publiek om de kou van de sneeuwgrond bij de voeten weg te houden.

Kas had nog steeds last van zijn hersenschudding die hem vorige week ook al langs de kant hield, zodat hij zijn nieuwbakken status als power-verdediger niet kon laten zien. Bob had de ‘mannen-griep’ en René was herstellend van een ingreep aan zijn schouder. Frank stond er daarom langs de lijn weer alleen voor, maar hield gelukkig – alleen figuurlijk – het hoofd koel.

In het veld begonnen Alex als keeper en Dani en Joey als verdedigers met Morris daarvoor. In de punt stond Jesse die van links door Koen en van rechts door Lars. Tijn begon als reserve. Vlak voor het begin van de wedstrijd kwam het bericht door dat Piet Keizer was overleden; logischerwijs droeg Koen als linksbuiten daarom de aanvoerdersband.

De wedstrijd begon goed en vanaf de aftrap nam Legmeervogels de wedstrijd in handen. Al na twee minuten vond Koen met een voorzet Jesse voor het doel die daarmee de 0-1 op het scorebord kon zetten. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid en legde Jesse de bal klaar voor Koen die de bal in een keer hoog in het doel joeg: 0-2.

Het middenveld was in staat om alle ballen bij de middenlijn op te vangen en zo de aanval aan het werk te houden. Een corner in de 7e minuut werd door Koen op het hoofd van Lars gelegd die zo de 0-3 binnen kopte. Een slippertje achterin zorgde ervoor dat Alex oog in oog met een aanvaller van TOS kwam te staan; een onhoudbaar schot zorgde voor de 1-3.

Gelukkig werd marge al een minuut later weer op drie gezet door een identieke corner van Koen en kopbal van Lars: 1-4. Legmeervogels speelde goed en wist door heel goed combineren steeds weer dreigend te worden. Achterin schoven de verdedigers goed mee naar voren, zodat een dreiging van de tegenstander gelijk kon worden aangepakt en ze niet op snelheid konden doorkomen. Met de deur op slot kon daarom ook Morris zich op schootsafstand van het doel van TOS begeven.

De wedstrijd leverde op die manier veel doelpunten op, met name ook om dat de aanvallers elkaar de bal gunden. Jesse en Lars scoorden er samen flink op los (met een echte ‘head-trick’ voor Lars) en Koen en Morris droegen op het scorebord ook hun steentje bij. Met aanvoerdersband en als linksbuiten had Koen bovendien het recordaantal assists te pakken – dat hoorde natuurlijk ook zo te zijn.

Volgende week begint de derde fase van de competitie en op basis van het spel, de solide verdediging en frivole aanval is dat zeker iets om naar uit te kijken, zeker als ook de temperatuur gaat oplopen.