Onder 10 zaterdag, JO10-4, 2e klasse 11.05

Scheidsrechter

Dave Steinbruckner

Accommodatie

Onbekend

Nieuwe ronde, nieuwe kansen – inmiddels zijn we in fase 3 van het seizoen aangeland en is de laatste competitie van start gegaan. Tegen Pancratius JO10-6 moest het spits worden afgebeten en op basis van de scoutingsrapporten leek winst tot de mogelijkheden te behoren.

Helaas moest Alex zich de avond voor de wedstrijd afmelden met een lichte liesblessure en ook Kas was na zijn botsing nog steeds niet beschikbaar om zijn power weer op het veld los te laten. Gelukkig was Mathijs bereid om de wedstrijdselectie naar het juiste aantal te brengen.

Kort voor de wedstrijd besloot Lars in goed overleg met Frank dat hij de eerste helft in het doel zou staan en dat Mathijs eventueel de tweede helft zou keepen. En dus werd begonnen met Lars in het doel en Dani en Joey in de verdediging met Morris ervoor. Jesse liep in de spits te wachten op ballen die van links via Koen en van rechts via Mathijs zouden moeten komen.

Tijn was voor het eerste deel weer de belangrijkste steun en toeverlaat langs de kant voor Frank. Weliswaar hadden ook Bob, René en Sjaak hun coach-jassen aangetrokken, maar echt warm krijg je het daar niet van (van die jassen dus).

De wedstrijd begon goed en al snel voetbalde Legmeervogels richting het doel van Pancratius en verdiende de eerste corner. Van rechts was het Koen die zijn in de vergetelheid geraakte specialiteit weer eens uit de kast haalde – met een mooie inswinger werd een voorsprong op het scorebord gezet: 1-0.

Geen vuiltje aan de lucht zo leek het en Legmeervogels probeerde snel richting de 2-0 te voetballen. Helaas lukte dat niet en werden de spitsen door Pancratius goed van het doel afgehouden. Combinaties om er doorheen te komen, gingen net niet snel genoeg en voor het doel ontbrak de scherpte om van een halve kans een heel doelpunt te maken.

Aan de andere kant bracht Pancratius uit de ruime wedstrijdselectie verse krachten in die in de bestudeerde scoutingsrapporten niet voorkwamen; in de transferperiode waren blijkbaar goede zaken gedaan. Pancratius kwam beter in de wedstrijd en Legmeervogels wist mentaal niet de knop te vinden om iets feller de duels in te gaan.

De wedstrijd kantelde en begon zich meer en meer op de helft van Legmeervogels af te spelen. Lars als gelegenheidskeeper verrichtte een aantal mooie reddingen, maar was na twintig minuten toch geklopt: 1-1. In de rust werd besloten dat Lars ook de tweede helft het doel van Legmeervogels zou verdedigen.

De aanwijzingen van de technische staf leken in de tweede helft de wedstrijd weer in balans te brengen. Weliswaar scoorde Pancratius al snel in de tweede helft de 1-2; het spel ging weer op en neer. Helaas lukte het niet om echt in de buurt van de keeper van Pancratius te komen en misten de afstandsschoten de kracht en de richting om de keeper echt in moeilijkheden te brengen.

Met nog een minuut of tien te spelen lukte het eindelijk om Morris in stelling te brengen die met een knal de gelijkmaker binnen schoot: 2-2. Legmeervogels probeerde aan te zetten om een overwinning binnen te halen, maar moest attent blijven voor de gevaarlijke counters van Pancratius. Ook die wilden de overwinning graag bijschrijven en zetten alle nieuwe aankopen daarvoor in.

Aan beide kanten lukte het niet om een voorsprong te forceren. In de laatste minuut mocht Legmeervogels op de helft van Pancratius ingooien maar die bal werd onderschept. Met te veel spelers van Legmeervogels voor de bal speelde Pancratius de counter goed uit en scoorde: 2-3. Terwijl uw verslaggever de klassieke woorden van Herman Kuiphof aanhaalde (“Zijn we er dan toch ingetuind”), floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Gelukkig is het seizoen nog lang en Parijs nog ver om in de sportquotes te blijven…