Onder 10 zaterdag, JO10-4, 2e klasse 11.05

Scheidsrechter

Yannick Le Gras

Accommodatie

Onbekend

Na drie weken rust stond er eindelijk weer eens een wedstrijd voor Legmeervogels JO10-4 op het programma. Waar topvoetballers klagen dat ze soms drie wedstrijden in één week moeten spelen, klagen jeugdspelers dat ze soms één wedstrijd in drie weken kunnen spelen – het is duidelijk waarom jonge voetballers maar wat graag prof willen worden. Eenvoudiger zou misschien zijn om in Zeist de competitierakkers voor BVO’s en jeugd van plek te laten wisselen – maar dat is misschien te makkelijk gedacht…

Zoals gezegd – er mocht weer eens gevoetbald worden en zowaar op het heilige gras van veld 5 waar als tegenstander VVC JO10-3 ook al stond te trappelen om de wei weer in te gaan. Voor Kas blijft het helaas nog even bij geur snuiven, maar het einde van zijn blessure lijkt in zicht. Gelukkig was Alex weer terug van zijn blessure en klaar om het doel te verdedigen, zodat de puzzel voor Frank naar een opstelling eenvoudig te leggen was.

Gestart werd met Alex in het doel en Dani en Joey als verdedigers daarvoor met Morris als regisseur en verbindingsman naar de aanvallers. Van links naar rechts werd daar begonnen met Koen, Jesse en Lars, zodat Tijn zijn positie op de bank als pinchhitter naast Frank, Bob en René kon innemen. In de eerste minuten van de wedstrijd was nog niet iedereen helemaal wakker en/of voelde het spelen nog wat onwennig – een flipperkast was jaloers geweest. Gelukkig herpakten de spelers zich na een minuut of vijf en begonnen er voorzichtig combinaties en aanvalspatronen uit de mouw geschud te worden.

Die aanvalsgolven leverden wat corners op waaruit in de zevende minuut Koen de bal in de kluts tussen Jesse en Morris legde (een restje flipperkast) waarna Morris het laatste zetje over de lijn kon geven: 1-0. Met Joey en Dani achter zich als solide verdedigers was er voor Morris ruimte om vanuit het middenveld op te komen en vanaf de zijkant de bal in het strafschopgebied te brengen. Een van die voorzetten werd via een verdediger iets van richting veranderd en eindigde precies voor de voeten van Tijn die niet aarzelde en een prima invalbeurt met een doelpunt bekroonde: 2-0.

Een paar minuten later was er eenzelfde actie van Morris waarna de voorzet door Tijn vanaf de achterlijn werd terug gekopt op Jesse die de bal mooi het doel in frommelde. Een Portugese scheidsrechter zou het doelpunt op Europees niveau waarschijnlijk hebben afgekeurd, maar Legmeervogels JO10-4 treft het gelukkig vaak met scheidsrechters van het juiste niveau…

Via een schot van Tijn komend vanaf de rechterkant en een schot van Koen komend vanaf de linkerkant werd de ruststand op 5-0 gezet. In de rust werd besloten om de buitenspelers van kant te laten wisselen om daarmee de tegenstander nog verder op het verkeerde been te zetten – tactisch komen er soms fantastische vondsten uit de koker van Frank.

Of het daardoor kwam zullen we nooit weten, maar vanaf de aftrap werd de bal teruggelegd op Morris die met een geweldige knal van eigen helft in een keer het doel van de VVC wist te vinden: 6-0. Een paar minuten later werd hij nog een keer in stelling gebracht door Koen om de 7-0 aan te tekenen en weer iets later maakte Morris op eigen kracht vanaf het middenveld de zuivere hattrick compleet met een hard diagonaal schot: 8-0.

Camerawerk en Commentaar: René de W.

Omdat VVC alleen af en toe gevaarlijk werd door een eenzame spits, was er ruimte voor Joey om ook naar het middenveld door te schuiven omdat Dani als slot op de deur alle doorschietende ballen oppikte. Helaas was het kanon van Joey nog niet helemaal goed afgesteld, maar duidelijk was dat er iets aan zat te komen.

Eerst zette Lars na een combinatie met Tijn nog even de 9-0 op het scorebord en liet Alex ook nog even zijn keeperskwaliteiten zien door 1-op-1 met de spits van VVC zijn doel goed klein te maken en met zijn been de bal uit de lange hoek weg te houden. Even later moest hij wel de 9-1 toestaan omdat hij een schot niet kon klemmen, waarna een inkomende speler te bal tegen het net aan kon duwen.

Het slotakkoord was zoals verwacht voor Joey, die met een hard afstandsschot van net over de middenlijn de keeper aan het wankelen kreeg, waarna Lars er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken: 10-1. Een mooie eindstand voor een wedstrijd die wat stroef begon, maar waarin de spelers steeds losser kwamen en met prachtige passes en combinaties lieten zien toe te zijn aan meer wedstrijden – spelers en publiek zullen daar niet over klagen!