Onder 10 zaterdag, JO10-4, 2e klasse 11.05

Datum

18 maart 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

Tegen UNO stond de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. De altijd lastige trip naar Hoofddorp werd niet meegemaakt door Alex en Joey die met blessures even op de bank (of in bed) konden blijven. Kas was gelukkig wel weer zo fit dat hij zijn rentree onder de lat kon maken en daarmee was gelijk het keepersprobleem opgelost. Voor de trainers was ook een andere uitdaging opgelost: met zeven spelers is er geen wisselschema nodig!

Met Kas in het doel en Dani en Koen als verdedigers daarvoor en Morris op het middenveld moest de aanvalsdrift van UNO in toom gehouden worden, terwijl Tijn, Jesse en Lars voorin het verschil moesten maken. Na het wonder-doelpunt van Morris vorige week en de harde wind werd bewust gekozen voor de juiste kant, om bij de aftrap met wind mee het kunstje nog eens over te doen… uiteindelijk kwam er toch geen herhaling: wonderen ontstaan en kun je niet creëren.

Al snel werd duidelijk dat de wedstrijd nogal eenzijdig zou zijn en dat die zijde de helft van UNO zou zijn. Legmeervogels hoefde niet het onderste uit de kan te halen om gevaarlijk te worden en al na vier minuten kon Jesse op aangeven van Lars voor de eerste keer het net vinden. Weer vier minuten later raakte Lars de lat om even later de afgeslagen bal alsnog achter de keeper te prikken: 2-0.

Achterin hadden de verdedigers weinig werk en Kas maakte van de gelegenheid gebruik om als keeper wat droog-duiken als training te maken. Waarschijnlijk was hij daarom helemaal scherp toen na twintig minuten ineens een speler van UNO 1-op-1 voor hem opdook: als een volleerde keeper stopte hij de inzet en hield daarmee Legmeervogels in de wedstrijd. Met een 8-0 voorsprong was er sowieso wel reden om met een gerust hart de rust in te gaan.

In de tweede helft werden er wat omzettingen gedaan bij UNO; de keepershandschoenen wisselden van eigenaar en de spreekwoordelijke 8e man (JO10 speelt 7 tegen 7 – dat werkt door in de spreekwoorden en gezegden) werd letterlijk als 8e man het veld in gestuurd. De nieuwe keeper liet al snel zien dat de handschoenen hem prima pasten en hield Legmeervogels lang van scoren af in de tweede helft. Pas in de 40e minuut kon Morris een corner van Koen inkoppen voor de 9-0. Daarna wist Jesse nog de 10-0 binnen te tikken om de eindstand op het scorebord te zetten. (tussen de scheidsrechter en uw verslaggever loopt nog een discussie wie de 11-0 heeft gescoord – bij deze is dat doelpunt toch vermeld).

Een mooie uitslag, hoewel vergeleken met de eerste helft in de tweede helft de score wat achter bleef bij de verwachting. Een andere keeper, een extra tegenstander, wind tegen, vermoeidheid… tegen een tegenstander die je laat komen moet juist het tempo wat omhoog en de passing wat scherper. Frank kan weer aan de bak komende maandag.