Onder 10 zaterdag, JO10-4, 2e klasse 11.05

Scheidsrechter

Bram Krouwel

Accommodatie

Onbekend

Omdat Legmeervogels JO10-4 vorige week een lucratief toernooi in Aalsmeer had gespeeld, had de selectie maandag vrij gekregen. Op dinsdag had Dani de beker en zijn verhaal meegenomen naar school die toevallig ook in Aalsmeer staat – een ontmoeting met een lach en een traan! Vanaf woensdag stond alles weer in het teken van de competitie waarin met nog twee wedstrijden te spelen het kampioenschap lonkt; winnen en het doelsaldo op peil houden is hier het devies.

Intussen is ook binnen Legmeervogels de trainerscarrousel op gang gekomen en woensdag was er voor verschillende teams een kans om de trainingsmethode van Frank, Bob en René van dichtbij mee te maken. Waar de andere teams dus een partijvorm afwerkten, werden bij Legmeervogels JO10-4 door diverse gasttrainers de technische vaardigheden fijn geslepen.

Tegen Overbos JO10-8 kon het team laten zien of die aanmaak had gewerkt. Frank had een tactische vondst onder zijn pet vandaan getoverd en hield Morris en Lars in het begin van de wedstrijd aan de kant. Met Alex weer terug in het doel moesten Kas en Joey als verdedigers met Dani op het middenveld Overbos weg bij het doel houden. Voorin stond Jesse in de spits met Koen en Tijn aan de linker- en rechterkant klaar om doelpunten te maken.

De aftrap was voor Overbos, maar al snel had Legmeervogels de bal afgepakt en combineerde direct naar voren. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Koen die met een droog schot in de korte hoek de 1-0 liet noteren. Overbos was letterlijk een maatje te klein en kwam er nauwelijks aan te pas. Legmeervogels bleef goed combineren en creëerde zo diverse mogelijkheden, maar de spitsen weigerden nog even om de bal het laatste zetje te geven.

Uiteindelijk kon Jesse op aangeven van Kas de 2-0 aantekenen en scoorde Koen zijn tweede door eerst met rechts in te schieten en de afgeslagen bal vervolgens met links in het doel te rammen. Met Morris in de ploeg schoof het middenveld nog nadrukkelijker naar voren en rafelde de verdediging uit elkaar. Naast de goede combinaties was er nu ook het afstandsschot vanuit de tweede lijn, zodat Lars, Jesse en Morris de gelegenheid hadden om de stand naar 9-0 te tillen.

Vlak voor rust was er nog een dreigende situatie vanwege een handsbal en een gegeven vrijetrap. Helaas smoorde het schot van Joey in de muur, zodat de rust net niet met dubbele cijfers werd gehaald. In de rust wisselde Overbos van keeper in een poging de schade in de tweede helft beperkt te houden. Aan de andere kant stonden de jongens van Legmeervogels te trappelen om juist nog meer te scoren.

In de tweede helft liet de keeper van Overbos zien dat hij niet van plan was om de doelpunten zo maar weg te geven en pakte een paar mooie ballen. Uiteindelijk was het Morris die de ban brak met een geplaatst schot in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper: 10-0. Vijf minuten later was het Tijn die van afstand via de onderkant van de lat de 11-0 op het scorebord zette.

Daarmee was de doelpuntenmachine weer op gang en werd er weer lustig op los gescoord door de voorhoede. In het laatste deel van de wedstrijd kwam Dani op de rechtsvoor-positie te spelen en kreeg hij de kans om met doelpunt weer een nieuw verhaal mee naar school te nemen. Vlak voor tijd kon hij inderdaad met een mooi doelpunt een punt achter de wedstrijd en een kroon op een mooie week zetten: 18-0.

Met deze overwinning is de koppositie nu echt in handen genomen en moet over twee weken worden gewonnen om de competitie ook op de eerste plek te eindigen. De opdracht voor deze wedstrijd was ‘winnen en aan het doelsaldo werken’ – als er altijd zo goed geluisterd wordt zijn trainers én publiek volmaakt tevreden!