Onder 10 zaterdag, JO10-4, 2e klasse 11.05

Datum

6 mei 2017 10:00

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd van het seizoen moest het gebeuren; uit tegen Hillegom moest gewonnen worden om op basis van doelsaldo het kampioenschap binnen te halen. De wedstrijd stond te boek als risicowedstrijd… ‘uit’ voor Legmeervogels JO10-4 is altijd lastig te vinden, zeker als de oogjes nog klein zijn. Met het aanvangstijdstip van 10:00 uur was er voldoende ruimte om op tijd bij Hillegom te zijn, zowel voor spelers, trainers, staf maar ook het legioen van opa’s, oma’s en andere belangstellenden.

De trainers hadden voor de laatste wedstrijden wat variatie in de opstelling gebracht en ook het actief coachen tot een minimum teruggebracht. Spelers moeten het in het veld zelf oplossen en ook uw verslaggever moest scherp aan de wedstrijd beginnen om de bedoelingen goed vast te leggen. Uiteindelijk bleek de wedstrijd aangevangen met Alex in het doel met Dani en Joey als verdedigers daarvoor. Morris was de man op het middenveld die voorin van links naar rechts Tijn, Jesse en Lars aan het werk moest zetten. Koen en Kas begonnen langs de kant.

Om alle misverstanden te voorkomen en de spanning uit de wedstrijd en het kampioenschap te halen, besloot Jesse om binnen 3 minuten de toon van de wedstrijd te zetten: 0-2. Daarna duurde het een tijdje voor het weer dreigend werd. Het spel was wat rommelig en de eindpass (en eigenlijk ook de pass daarvoor) kwam nooit goed aan. Uiteindelijk was het Tijn die met zijn laatste actie voor zijn wissel de door de keeper afgeweerde bal hoog in het doel kon knallen: 0-3.

Niet veel later kon Jesse op aangeven van Koen de 0-4 binnen schieten, en een paar minuten later pakte ook Lars zijn doelpuntje mee vanaf de rechterkant door een pass van Jesse binnen te tikken. Met een 0-5 ruststand en de hoofden al bij de huldiging waren aanwijzingen door de coaches niet nodig en overbodig.

In de tweede helft mocht Dani zijn geluk op de rechtsvoor-positie beproeven, waardoor Tijn richting de verdediging schoof. Voordat iedereen die omzetting door had, had Koen een corner al voor de voeten van Jesse gebracht die daardoor de 0-6 kon inschieten. Even later spatte een schot van Dani op de lat uiteen. Een doelpunt zat er dan misschien niet in, maar een assist kon wel worden genoteerd na een pass op Jesse die daarmee de 0-7 op het scorebord kon zetten.

Het bleef een wat rommelige wedstrijd waarin Hillegom toch een paar keer gevaarlijk het middenveld leek over te steken. Achterin hadden Joey en Kas echter goed het overzicht en staken op tijd over om aan de andere kant van het veld zo nodig een doorgebroken speler af te stoppen. Voor Alex was het daarom een rustig ochtendje.

Op het middenveld kwam er door alle aanvallende gedachten van Hillegom wel meer ruimte en voor Koen bood dat de mogelijkheid om met zijn linker de bal van halverwege de helft diagonaal naar de kruising te sturen. Buiten bereik van de keeper en via de binnenkant van de paal viel de bal binnen: 0-8.

Vlak voor zijn geplande wisselmoment lukte het Jesse om op aangeven van Morris zijn dubbele hattrick vol te maken: 0-9. Na alle reguliere wissels kon Tijn weer doorschuiven naar de rechtsvoor-positie om daarvandaan zijn traditionele bal op de paal te knallen. Alweer op aangeven van Morris mocht uiteindelijk Lars de tiende van de ochtend binnenschieten: 0-10.

Even leek Morris ook zijn doelpuntje te kunnen meepikken door een corner van Koen binnen te schieten. Helaas werd het doelpunt afgekeurd en moest Koen de corner overnemen. Met een scherp indraaiende bal die bij de eerst paal binnen viel, lukte het om uit die corner toch de eindstand op het scorebord te zetten: 0-11.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Trots renden de jongens over het veld om het laatste restje spanning kwijt te raken. Vlak voor het publiek mocht René ‘de schaal’ aan aanvoerder Morris overhandigen: een mooi einde van - alweer - een topseizoen!