Randhoornweg 100
1422NE
UITHOORN
tel. 0297-563681

Eindelijk, eindelijk mochten de Vogels weer voetballen in competitieverband. Nadat de eerste twee wedstrijden voor de jeugd werden afgelast door de ingelaste lockdown vlak voor de jaarwisseling, mochten verschillende teams van Legmeervogels (LMV)  weer hun balkunsten vertonen.

Zo ook LMV JO10-1 die in de eerst fase van afgelopen seizoen zich eerst knap handhaafden in Hoofdklasse B, daarna soeverein alle wedstrijden wonnen met vrijwel altijd dubbele cijfers en daarom verdiend een promotie afdwongen naar Hoofdklasse A in deze derde fase van de competitie. En de eerste tegenstander is meteen de talentenfabriek uit het Gooi: BFC uit Bussum en partnerclub van Ajax met een ‘sterrenstatus’.

Aan het begin van dit seizoen speelden beiden teams eerder tegen elkaar en toen ging de wedstrijd nipt verloren met 8-6.  De jongens hadden toen geen goede herinneringen aan die wedstrijd. Niet zozeer omdat ze verloren, maar de grimmige sfeer op en buiten het veld bij BFC die dag verdiende niet de schoonheidsprijs. Beide ploegen hadden iets rechts te zetten. Met dit in het achterhoofd, zat er toch enige spanning aan het begin van deze hernieuwde ontmoeting.

De bezoekende partij kwam met veel toeschouwers naar het mondaine Uithoorn met hoge verwachtingen. De Vogels begonnen echter voortvarend aan de wedstrijd:  de hele ploeg was meteen ‘aan’ en met snel positiespel, felheid en teamwork ging de bal soepel heen en weer. De verdediging had de achterhoede onder controle en de andere spelers hielden het veld breed. Voordat BFC doorhad dat de wedstrijd was begonnen stond het binnen vijf minuten 3-0 voor LMV met doelpunten van Safouan en Pei-an. Linksback Pei-an bestierde de gehele linkerflank en de verdedigers konden hem bij veel acties simpelweg niet stoppen. Hij maakte dan ook zijn eerste hattrick dit seizoen en snoepte nog een vierde doelpunt af. Kortom, de tegenstander werd helemaal dronken gespeeld in de eerste helft en gingen de rust in met een 7-1 achterstand.

Na rust probeerden BFC zich te herpakken, maar op deze dag waren Melle en Rens simpelweg niet te passeren en bleven onze jongens rustig door combineren:  Safouan schroefde zijn gebruikelijke doelpunt moyenne per wedstrijd weer eens op; Jop bleef rustig naar de combinaties zoeken; Alan vuurde twee magnifieke cross passen waaruit twee keer gescoord werd; ook Mike verrichte enkele knappe reddingen op deze winderige dag. Geen moment kwam JO10-1 in problemen en de jongens speelden vandaag fel maar fair. Onze Gooische vrienden hadden daar duidelijk moeite mee en de wedstrijd werd ook paar keer daarom stilgelegd. Bij het affluiten van de wedstrijd bleek de eindscore 19-3.  Er was dit keer geen twijfel over mogelijk wie de beste van de twee waren. LMV JO10-1 ging gewoon onverschrokken door op dezelfde weg als voor de winterstop en is de te kloppen ploeg in deze Hoofdklasse A District West I. Volgende week wacht BSM uit Bennebroek en zullen onze jongens ook dan hun mannetje staan.