Datum

13 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

‘’De eerste helft hebben wij prima onder controle. We verzuimen het dan om het al te beslissen, waardoor wij het ons onnodig moeilijk maken. Toen wij in de tweede helft het tempo verhoogde, ging het ook steeds makkelijker. We moeten het alleen wat slimmer gaan uitvoeren. Dat in de 2e helft dan de treffer valt, is dan ook een logisch gevolg van ons aanvallende impulsen. De 0-1 overwinning is dan ook verdiend. Het had alleen hoger moeten uitvallen, deze overwinning. Nu een leuke tegenstander in de volgende ronde. Een leuke hoofdklasser bij ons thuis zou een leuke wedstrijd kunnen worden’’, aldus de match winnaar van Legmeervogels, Nick Verschut na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd in Castricum tegen Vitesse ’22.

Het duel begint 15 minuten later dan gewenst. Scheidsrechter Leo van Dokkum keurde het veld af omdat de lijnen er niet duidelijk op stonden. Er werd iemand opgetrommeld om een en ander in orde te brengen. Het wordt opgelost en het duel kan beginnen. De eerste 10 a 15 minuten zijn voor de thuisclub. Veel balbezit maar ze worden niet echt gevaarlijk. Meer dan een paar terugspeelballen oprapen, is er voor Legmeervogels doelman Folke Maenhout niet te doen. De doelman van Vitesse’22 heeft het vele malen drukker aan de andere kant. Legmeervogels is dan wel beter maar het spel is zo nu en dan ook te onzorgvuldig. Hierdoor ontstaan er in de laatste fase veel misverstanden en blijft de beslissende pas achterwege. De 0-0 stand bij de rust kan op het conto worden geschreven van Legmeervogels dat verzuimd heeft de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

Na de rust zien we een nog meer aanvallend Legmeervogels dat dan weer de kansen krijgt om de score te openen. Kansen zijn er voor Regilio Kranenburg en Quint Piris. Nu zijn ook de mooiste aanvallen van Legmeervogels heel vaak afgevlagd door de fanatiek vlaggende assistent scheidsrechter aan de kant van Vitesse’22. Pas ver in de 2e helft, na een goed gesprek tussen assistent scheidsrechter en de scheidsrechter bleef de vlag duidelijk vaker naar beneden. In de 65ste minuut valt de meer dan verdiende goal voor Legemeervogels. Een voorzet van Quint Piris en na een overstapje van Sven van Beek, komt de bal voor de voeten van Nick Verschut die met een bekeken schot de doelman van Vitesse’22 eindelijk het nakijken geeft.

Deze 0-1 is maar een magere afspiegeling van het veld overwicht dat Legmeervogels heeft gehad in deze 3e bekerwedstrijd. Het eerste doel van trainer Ton Pronk is gehaald en dat is dat Legmeervogels de poulefase heeft overleefd. De eindstand in de poule, waarbij de nummers 1 en 2 door gaan is de volgende: 1) Maarssen 3-9, 2) Legmeervogels 3-6, 3) Vitesse’22 3-1 en 4. OSV 3-1. De volgende bekerronde staat gepland in het weekend van 14 en 15 november 2020.

Volgende week zondag gaat de competitie van start. Voor Legmeervogels vindt de start plaats in Rijpwetering. Daar wordt gespeeld tegen ROAC zondag 1. De wedstrijd start om 14.00 uur. In verband met de corona-maatregelen bij ROAC dienen de bezoekers van het duel ROAC – Legmeervogels zich vooraf aan te melden bij ROAC. Hoe het precies moet kunt u lezen op de  Website: svroac.nl